Marina Andrejić (45) iz Majilovca podnela je žalbu Apelacionom sudu u Kragujevcu, na presudu požarevačkog Višeg suda, koji joj ne priznaje pravo na odštetu od 16,8 miliona dinara za nezakonit pritvor od 703 dana. Ona je u pritvoru boravila pod optužbom da je 22. jula 2010. godine, na njivi kod Majilovca, motikom usmrtila svog sina Đorđa (13). Iako je ona oslobođena pred Apelacionim sudom u Beogradu, jer nije bilo dokaza, sada ne može da ostvari pravo na odštetu.

–     Njen branilac u sudskom procesu, Srbislav Stojanović, smatra da je presuda požarevačkog suda apsurdna.

– U toj presudi se priznaje da je pritvor bio nezakonit, ali se navodi da je ona kriva za njegovo određenje, jer je priznala da je ubila sina. To priznanje Marini je bilo iznuđeno, što je prihvatio i beogradski Apelacioni sud, ali ga požarevačko pravosuđe odbacuje, kaže Stojanović.

     Đorđe je nestao na njivi, u ataru Majilovca, kada se sa majkom vraćao kući. Ona je pred sudom, koji ju je u dva navrata osudio na po 20 godina zatvora, ispričala da je dečak nestao nakon što je zalutao na njivi, dok su tražili put do sela. I pored velike potrage policije, lovaca i građana, ostaci dečakovog tela nisu nađeni. Tek u jesen 2010. godine lovci su pronašli lobanju, ali za nju tokom veštačenja nije pouzdano utvrđeno da pripada malom Đorđu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari