Odbijena žalba N. K. za ukidanje pritvora za saobraćajnu nesreću u Ulici vojvode Stepe, kada je teže povređena devojčica 1Foto: https://drugi.os.sud.rs

Drugi osnovni sud u Beogradu saopštio je da je N. K, koja je udarila devojčicu automobilom u ulici Vojvode Stepe i nanela joj teške telesne povrede, odbijena žalbu da joj se ukine mera pritvora.

Krivično vanpretresno veće Drugog osnovnog suda u Beogradu je 05. jula održalo sednicu veća na kojoj su donete odluke da se kao neosnovane odbiju žalba branioca okrivljene N.K, te žalba Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu koje su izjavljene protiv rešenja sudije za prethodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu od 28.jula a kojim je prema okrivljenoj N.K određen pritvor.

Njoj je pritvor određen kako ne bi ometala postupak uticanjem na svedoke, zatim zbog sumnje da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Rešenjem je sudija za prethodni postupak odbio predlog Drugog osnovnog javnog tužilaštva da se okrivljenoj odredi pritvor i na osnovu tačke 4 kojom se propisuje da je delo dovelo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, uz obrazloženje da „nisu ispunjeni zakonom određeni uslovi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari