Srpska ženska odbojkaška reprezentacija odigraće danas, u subotu i nedelju tri meča u okviru trećeg vikenda svetskog Gran prija u grupi L u kojoj se nalaze reprezentacije Japana, Južne Koreje i Rusije.

Srbija se u prvom meču sastaje danas od 11.00 po našem vremenu sa domaćinom Japanom u Tokiju, a u drugom kolu će igrati protiv Rusije u subotu od 08.00. Poslednju utakmicu takmičenja po grupama naše odbojkašice odigraće protiv Južne Koreje, u nedelju takođe od 08.00. Selektor reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je da će njegov tim dati sve od sebe da ostvari pobede u sva tri predstojeća meča.

– Pristup koji smo imali protiv selekcije SAD doneće nam rezultat i u narednim utakmicama. Znamo računicu, potrebna nam je pobeda za odlazak na završni turnir. Međutim, iskustvo nam govori da kad god smo razmišljali na takav način nije ispadalo kako treba – objasnio je Terzić.

Nakon dva odigrana vikenda Srbija se nalazi na petoj poziciji na tabeli u ukupnom plasmanu sa 13 bodova. Na prvom mestu je Rusija koja do sada nijednom nije poražena, sa maksimalnih 18 bodova, a prate je Brazil, Sjedinjene Američke Države i Italija. Plasman na završni turnir Gran prija koji se održava u Makauu u Kini (24 – 28. avgust) izboriće, pored domaćina, i sedam najboljih reprezentacija iz takmičenja po grupama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari