Poražavajući su podaci da čak 60 odsto mališana školskog uzrasta u Vojvodini ima fizičke deformitete, ravna stopala, krivu kičmu, a upravo sport može da im pomogne u pravilnom formiranju, istaknuto je prilikom posete odbojkaša Vanje Grbića i sportske delegacije grada Zrenjanina osnovnoj školi „Stevan Knićanin“ u najudaljenijem selu opštine.


Proslavljeni odbojkaš poklonio je tom prilikom školi u Knićaninu odbojkaške lopte i pozvao decu da se aktivno uključe u neki vid treniranja.

– Deca treba da shvate sport kao igru, da u tome nađu inspiraciju i nauče da se takmiče i pobeđuju. Tako će naučiti da se bore za sebe i za svoju grupu, uz pošten odnos prema saigračima i protivnicima, rekao je Grbić prilikom posete Kinićaninu.

U poseti osnovnoj školi u Knićaninu boravili su u delegaciji grada Srđan Bogaroški, sekretar Sportskog saveza grada, mr Vojislav Matić, član Gradskog veća zadužen za sport i predstavnici MZ Klek. Direktorka škole „Stevan Knićanin“ Milena Stanojković ovom prilikom je uručila Vanji Grbiću zahvalnicu za podršku i unapređenje sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari