Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu zatražilo je zvaničnu informaciju od Skupštine opštine Knić o tome da li je postupila po predlogu i poništila nezakonite odluke o razrešenju predsednice SO i izboru novog predsednika. Kako je agenciji Beta rečeno u Ministarstvu, ukoliko SO Knić ne postupi po predlogu od 26.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu zatražilo je zvaničnu informaciju od Skupštine opštine Knić o tome da li je postupila po predlogu i poništila nezakonite odluke o razrešenju predsednice SO i izboru novog predsednika. Kako je agenciji Beta rečeno u Ministarstvu, ukoliko SO Knić ne postupi po predlogu od 26. oktobra, Ministarstvo će poništiti obe odluke. Odbornici SO Knić su na sednici 19. oktobra razrešili predsednicu Snežanu Banković-Đokić koja je na porodiljskom bolovanju i za predsednika izabrali Miliju Radonjića. Vanredna sednica SO Knić, zakazana za petak 30. novembar, na kojoj je trebalo da budu razmatrane sporne odluke, nije održana jer je odbornička većina ocenila da bi njeno održavanje bilo u suprotnosti sa opštinskim Statutom i da je nezakonito sazvana. S druge strane, predsednik opštine Knić Bratislav Nikolić tim povodom je rekao da je sednica bila zakazana u skladu sa Statutom i ostalim pravnim aktima. Nikolić je najavio da će se opštinska uprava ponovo obratriti Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu i zatražiti novu intervenciju ministra Milana Markovića, tim pre što je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu već ocenilo da je smena predsednice SO Knić Snežane Banković-Đokić neregularna.
Snežana Banković-Đokić smenjena je na vanrednoj sednici SO Knić, glasovima 18 odbornika DS, SPO, SRS, Gružanskog foruma, PSS i GG „Da nastavimo dalje“, koji su smatrali da ona zbog dužeg bolovanja, usled porodiljskog odsustva, ugrožava rad lokalnog parlamenta. Zbog te odluke reagovali su zaštitnik građana Saša Janković, Odbor za ravnopravnost polova Skupštine Srbije i Ministarstvo za državnu upravu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari