Odbornici podržali raskid ugovora sa Kentkartom 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Na današnjoj sednici Skupštine grada većina odbornika glasala je za predlog da se jednostrano raskine ugovor sa Kentkartom.

Za raskid ugovora glasalo je 57 odbornika, protiv su bila dva, a uzdržano je bilo 11 odbornika.

Podsetimo predlog o raskidu ugovora sa Kentkartom dao je gradonačelnik Aleksandar Šapić istakavši da je ugovor štetan po grad i da naplata karata treba da pređe u ruke grada.

Govoreći danas na Skupštini, Šapić je rekao da sve što je potpisano 2011. godine je napravljeno na štetu grada.

-Ta sva moderna tehnologija je napravljena da bi neko mogao da se sakriva i da uništi sistem prevoza u kome su svi nezadovoljni i građani i gradska uprava. Za deset godina prihod grada od naplate karata padaju sa devet na šest milijardi – naveo je Šapić.

On je istakao nekoliko problema u trenutnom poslu sa Kentkartom.

– Sav novac od naplate karata prvo ide njima, pa nam oni prebacuju taj novac na račun a mi onda njima prebacimo osam odsto. Druga nelogičnost je ta da je sva oprema naša, jer smo je mi (grad) platili kroz procenat ali ne možemo da je koristimo, jer u ugovoru piše da je softver u vlasništvu onog ko vodi sistem – rekao je Šapić.

S druge strane, predstavnici opozicije su bili protiv ovog Šapićevog predlog, istakavši i da ne postoji nikakav plan čime će se stari sistem naplate prevoza zameniti.

Današnje glasanje došlo je nakon što je BIRN objavio audio-zapis na kome se čuje kako šef Šapićevog kabineta Nenad Milovanović nudi predstavnicima Kentkarta namešten tender u zamenu za pristanak na raskid ugovora.

Povodom ovog snimka, Šapić je rekao da nadležni treba da utvdre da li je montiran, te da će i on da podnese „krivičnu prijavu protiv MIlanovića da ispitamo šta će da bude na kraju, da bismo čuli verziju snimka: da li je to isečeno“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari