Predsednik Opštinskog odbora SRS-a u Leskovcu Tomislav Ljubenović, poslanik u Skupštini Srbije, na konferenciji za novinare optužio je Demokratsku stranku i Srpsku naprednu stranku da su odbornicima SRS-a nudili ogromne sume novca da odustanu od aktivnosti u Gradskoj skupštini, odnosno da se priključe Tomislavu Nikoliću i njegovim pristalicama.

Konferenciji za novinare prisustvovali su gotovo svi odbornici SRS-a, ali se niko novinarima nije i obratio, uz objašnjenje Tomislava Ljubenovića da će detaljnije informacije o „brdu novčanica“, javnost biti obaveštena pošto policija detaljno ispita slučaj.

– U igri je velika suma novca, a dominira iznos od 20 do 30.000 evra, koji bi trebalo da dobije svaki odbornik SRS-a. Niko od odbornika SRS-a nije prihvatio tu ponudu, a demokrate su obećavale i siguran posao u onim firmama, odnosno javnim preduzećima gde su imali svoje direktore – pojasnio je Ljubenović, navodeći primere Opšte bolnice, Doma zdravlja, Pošte i Fonda PIO.

O nuđenju novca i imenima demokrata koji su to činili, saopštio je Ljubenović, radikali, odbornici u Gradskoj skupštini, dali su pismene izjave koje će narednih dana biti ustupljene Upravi policije i sudu.

– Sve izjave su overene u Opštinskom sudu, a verujemo da će proveru naših navoda pravosudni i drugi organ izvršiti vrlo brzo – smatra Ljubenović.

Po Ljubenovićevoj oceni, vladajuća većina koju pored radikala, čine SPS, DSS – Nova Srbija i Socijaldemokratija stabilna je i nijedan odbornik SRS-a nije napustio taj odbornički klub. Slađana Mladenović, koja je nedavno izabrana za poverenika Srpske napredne stranke, međutim, tvrdi da su ovoj stranci pristupili i pojedini odbornici SRS-a. Po njenoj oceni, kompletni odbori SRS-a pristupaju partiji na čijem je čelu Tomislav Nikolić. – O imenima odbornika SRS-a koji su je napustili, ali i njihovom broju, javnost će saznati narednih dana, ali mogu da najavim da će SNS sigurno imati predstavnike u Gradskoj skupštini – kaže Slađana Mladenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari