Odbornik Crnogorske partije jedina opozicija u Opštini Mali Iđoš 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Crnogorska partija (CP) iz Malog Iđoša upozorila je danas da je sa konstitutivne sednice te opštine poslata „zabrinjavajuća poruka“ za crnogorsku zajednicu, imajući u vidu da od 25 odbornika skupštinskog saziva vladajuću većinu čine 24 odbornika, i da je u opoziciji samo jedan odbornik iz manjinske partije.

„Prepoznajemo to kao nastavak negativnih tendencija prema crnogorskoj nacionalnoj zajednici i njenim identitetskim karakteristikama“, ocenili su u ovoj stranci.

Skupštinsku većinu u ovoj opštini čini 13 odbornika Srpske napredne stranke (SNS) i 11 odbornika iz Saveza vojvođanskih Mađara (SVM).

Za predsednika opštine Mali Iđoš izabran je Marko Lazić iz SNS kome je ovo treći mandat, dok je za predsednika Skupštine opštine izabran Šandor Orosi iz SVM.

Iz CP navode da je njihov odbornik bio uzdržan prilikom glasanja za kadrovska rešenja u ovoj opštini.

Podsećaju da je Crnogorsko kulturno-prosvjetno društvo (CKPD) „Princeza Ksenija“ iz Lovcenca jedino društvo kojem, i pored potpisanog ugovora, iz opštinskog budžeta za kulturu nisu uplaćena sredstva u 2024. godini.

Ovo Društvo je uprkos tome uputilo preko pisarnice poziv svim odbornicima i rukovodstvu opštine Mali Iđoš da prisustvuju kulturno umetničkom programu povodom obeležavanja 13. jula – Dana državnosti Crne Gore.

Reč je o iznosu od 600.000 dinara za organizaciju i pokrivanje dela troškova likovne kolonije „Lovćenački koloriti“, od kojih je opština odustala neposredno nakon lokalnih izbora, naveli su u ovom Društvu početkom jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari