Kritike su utihnule, ali samokritika nikada nije suvišna. Crvena zvezda je na poslednje dve utakmica ostvarila pobede koje su joj ojačale samopouzdanje, ali i veru da u Top 16 fazi još uvek nije rekla poslednju reč. Alba je za prvu pobedu ispraćena iz Pionira sa svega 69 datih poena, dok je u nedelju Solnok još gore prošao. Mađarski predstavnik ubacio je samo 47 poena, čime se svrstao u red najgorih timova u istoriji regionalne lige kada je pomenuti parametar u pitanju.


Zvezda je podebljanjem rekorda (20-0) u ABA ligi, nakon poraza Budućnosti od Mega Leksa, šest kola pre kraja regularnog dela i definitivno kaparisala prvo mesto pred plej-of. Odbrana crveno-belih primila je 116 poena na dve poslednje utakmice, što samo po sebi ukazuje da je defanzivni segmenat vrlo dobro funkcionisao. Iako su Alba i Solnok neuporedivi, zbog značaja utakmice, tačnije činjenice da protiv mađarskog predstavnika nisu bili pod moranjem, crveno-beli su u poslednjem kolu ABA lige pokazali profesionalizam i visok nivo želje za dokazivanjem, što se posebno odnosi na Nikolu Rebića i Marka Tejića (proglašen igračem utakmice sa 11 poena i sedam skokova), dvojicu dvadesetogodišnjaka koji su protiv Solnoka, što posebno važi za Rebića, imali najveću minutažu od početka sezone.

– Nije jednostavno posle velikog pražnjenja protiv Albe, ovako velikog broja utakmica i povreda, napraviti ambijent da se izvuče ovako kvalitetan pristup. Ali, ozbiljnost nas krasi od samog početka sezone, zbog čega je zadovoljstvo mnogo veće. Naš fokus nije poremetila činjenica da smo već obezbedili prvo mesto, što smo igrali protiv slabijeg rivala i bili ispražnjeni. Svih 40 minuta smo radili veoma ozbiljno i zbog toga čestitam igračima – zadovoljan je Dejan Radonjić.

Impresija trenera crveno-belih trebalo bi da bude još veća s obzirom na to da Nemanja Dangubić polako počinje da opravdava veliki trud uprave prošlog leta da umesto na crno-belu dođe na crveno-belu stranu Malog Kalemegdana. Eksplozivnost, agresivnost i skočnost na defanzivnoj strani popularni Danga nadogradio je protiv Albe i Solnoka kvalitetnim prodorima, od kojih je pojedine krunisao sjajnim zakucavanjima, koji su pokazatelj njegovog jedinstvenog odraza, pogotovo iz mesta. U skladu sa svojim manirom, Radonjić nije želeo da govori o pojedincima, akcenat je stavio na odnos njegovih izabranika prema obavezama.

– Taj odnos bio je upečatljiv i kvalitetan. Sve vreme smo bili maksimalno fokusirani da na parketu uradimo dobre stvari, što je za posledicu imalo veliko vođstvo već u ranom periodu meča. To je uslovilo ovako veliku razliku – pohvalio je trener Zvezde igrače sa kojima deli veći deo svakodnevice.

Jović i Lazić u stroju

Stefan Jović i Branko Lazić propustili su duel sa Solnokom iz različitih razloga. Plejmejker Zvezde lakše se povredio protiv Albe, dok je pouzdanog defanzivca oborila temperatura.

– Povreda Jovića nije ozbiljna, dok je kod Lazića u pitanju povišena temperatura i viroza. Već u utorak očekujem obojicu na treningu. Kod Stefana je to izvesno, a Lazić se već oseća mnogo bolje. Nismo hteli da rizikujemo, s obzirom na to da do kraja sezone imamo još oko 50 mečeva – oprezan je Radonjić.

Karte za Žalgiris od danas

Karte za meč Crvena zvezda – Žalgiris (5. februar, 20.45, Beogradska arena) puštene su u prodaju od danas na poslovnicama Eventima po nepromenjenim cenama. Svaka osoba moći će da kupi najviše četiri ulaznice. Karte za nivo 400 koštaju 600 dinara. Za mesta u parteru B (istok) i parteru 4 (zapad) na nivou 200 iza koševa potrebno je izdvojiti 900 dinara. Cena karata za plavu ložu (sever) i belu ložu (jug) na nivou 200 iznosi 1.200 dinara, dok karte za mesta u loži na severnoj strani dvorane na nivou 200 koštaju 1.500 dinara.

Luka priznao da nije u formi

– Minuti su bile ravnomerno raspoređeni, a mi smo reagovali kako se očekuje od svake ozbiljne ekipe. Nijednog trenutka nismo dozvolili da izgledamo opušteno. Ovo je dobra uvertira pred meč sa Žalgirisom. Sada imamo dovoljno vremena da se odmorimo i spremimo za tu utakmicu. Nisam zadovoljan svojom formom – iskren je Luka Mitrović, kapiten Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari