Odbrana pozvala haški sud da Mladića oslobodi krivice za genocid u Srebrenici

Ostavite komentar


  1. Je li ovo neko zezanje?Cuj,spoznajne sposobnosti umanjene…A kada se na HAPPY javlja deda Ratko,onda vidimo i cujemo da nisu umanjene.Kakva prevara!Tako su uspeli da prevare i Tribunal kada je u pitanju bio Seselj(dr,Bojic).Falsifikovali mu nalaze,rekli da mu pretstoji jos par meseci zivota,jetra mu vise ne postoji,bla-bla,i eno ga,jos drcniji i bezobrazniji.E,tako vam sa ovim masovnim ubicom nece proci.

    1. Mа, не може да се сети где је затурио доказе да је све то направила „француска обавештајна служба“!

    2. Bisera, ne brabonjajte bez ikakvog smisla? Zar zaista mislite da je Haški tribunal nešto što bi trebali poštovati? Mislim, barem oni normalni ljudi, koji nešto znaju o pravu i zakonima. Na kraju krajeva, čak i ta sudska nakaza nije stvorena sa namerom da se sudi za „drčnost i bezobrazluk“, za štaokrivljujete Vojislava Šešelja?! I još nešto, ako isključite emocije, koje Vam blokiraju zdravi razum, Vojislav Šešelj, koga i ja ne podnosim, odležao je desetak godina na pravdi Boga u Haškom tribunalu, zbog svojih „vatrenih govora“ a ne zato što je počinio bilo kakav zločin. Njegov greh je taj što je bio na srpskoj strani i zagovarao da se Srbi organizuju i odgovore istom ili većom merom na zločine Hrvata i muslimana-

  2. pominje se,,nezakonita ubijanja ,,kao da csu fruga bila zakonita.Gradjasnski rat u BiH bio je sam od sebe nezakonit nelegitiman i svi koji su rukovodili vojnim operacijama su sa nemerom da ubiju pucali na suprotnu stranu.. ovo u Srebrenici je tolika sramota za srpski narod da se stidim ispred Mladica i njemu slicnih..Naravno nije bilo nevinih ni na jednoj strani ali Srebrenica po svemu je izuzetak.Ono sto je smesno je da krivca tj odgovornih nemas.Drugo prisustvo unprofora gde oni nista videli i znali nisu i jos svedoce u korist Mladica koji se licno svetio,zbog kcerke koja je ubijena u Beogradu,baca jos jedno svetlo prema kome je nikakva briga medjunarodnih sila nije postojala.Nemoguce je da su razularena vojska danima ubijala ljude a da ovi nisu imali ni uvid ni komunikaciju sa medjunarodnim snagama.Pre svega ovo je propust Unprofora,na stranu na zlocinacke namere bilo koje zaracene strane.Imali su dovoljno iskustva po svetu i gradjanskim ratovima da su morali opbezbediti siguran koridor za izlazak civila ali i humano postupanje sa zarobljenicima.Prepusteno je sacici podmitljivih Unproforaca da tu operaciju proprate.Zlocin uzasan je tu..pripisan je srpskom narodu a ne imenima i ubicama po prirodi..bavimo se Mladicem kao junakom i drugim akterima sve tri strane a ne zlocincima.Gradjanski rat je po prirodi zlocinacki poduhvat.

    1. Pa baš zato što nije ni blizu streljano toliko ljudi koliko pominju nisu ni hteli reagovati.
      Izmišljaju činjenice i događaje za neuke i obične ljude.
      Bitno da opet čačkaju legimitet Republike Srpske.
      Kao da im nije bilo dovoljno patnje…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.