Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da pobede Azovmaš na gostujućem terenu 62:74 u drugom kolu grupe K Evrokupa, čime su na najbolji način anulirali prvi poraz na svom parketu od Pamese.

 

Azovmaš – Crvena zvezda 62:74 (19:17, 15:12, 15:28, 13:17)

Dvorana: Sports kompleks u Mariupolju. Gledalaca: 2600. Sudije: Taurino, Birikik, Lukis.

Azovmaš: Jarutis 2, Serapinas 12, Skutelik 6, Osnah, Bajda, Liščuk 8, Ćakić 2, Rizvić 5, Gin 5, Tompson 5, El-Amin 17.

Crvena zvezda: Kešelj 13, Roberts 9, Kikanović4, Kovač, Marinović16, Stević8, Dragićević5, Milošević, Ovens 7, Štimac 2, Bakić, Bjelica 10.

 

Zvezda je dosta smušeno započela meč. Marinovićje uporno pokušavao da uposli Kikanovića i Robertsa pod košem ali mu to nikako nije uspevalo, dok je najbolji igračdomaćih El-Amin zadavao velike glavobolje bekovima crveno-belih. Kvalitetnim povratnim pasovima razigrao je Tompsona, što je omogućilo Ukrajincima da u 7. minutu povedu 17:9. Ulaskom Bjelice na poziciju plejmejkera ofanzivni aspekt igre srpskog predstavnika dobio je na konciznosti. Mladi Zvezdin organizator igre sa par lucidnih asistencija doprineo je svom timu da sa minusom od dva poena započne drugi kvartal utakmice 19:17. Sve do velikog odmora nastupi oba tima bili su poprilično idilični. El-Amin je u igri jedan na jedan rutinski probijao prvu liniju odbrane crveno-belih što su bekovi Azovmaša obilato koristili, dok je Marinovićsa dve vezane trojke održavao beogradski tim u rezultatskom priključku. Zonska odbrana plavo-belih iz Mariupolja nije bila dovoljno delotvorna, tako da je Zvezda na početku treće deonice bila u zaostatku od pet poena 34:29. Čini se da je petnaestominutni odmor prijao izabranicima Svetislava Pešića, koji su agresivnom odbranom na liniji dodavanja kao i adekvatnom postavkom na korak ispred protivničkih visokih košarkaša u odbrani napravila seriju 23:6 tako da je u 26. minutu povela 40:52. Dobrom tranzicijom, kontrom i postavkom napada, predvođeni Bjelicom i Kešeljom crveno-beli su na poslednji minut odmora otišli sa prednošću od osam poena 49:57. U četvrtoj deonici Azovmaš je pokušao sigurnim receptom, „pik end rolom“ El-Amina i Liščuka da anulira prednost Zvezde ali je beogradska ekipa konstantnim ofanzivnim skokom i sa nekoliko vezanih trojki Marinovića i Dragićevića dva minuta pred kraj povela 58:67, što je bila jasna naznaka da je pobednik poznat. Srpski predstavnik je odličnom odbranom i sa dve realizovane kontre u poslednjem minutu na lep način krunisao sjajnu partiju u drugom poluvremenu 62:74.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari