U skladu sa aktivnostima na promociji evroatlantskih vrednosti u Srbiji, Međunarodni institut za bezbednost je osnovao Odeljenje za praćenje korupcije u javnom sektoru. Kako je saopšteno, Međunarodni institut za bezbednost će koristiti svoje vrhunske stručnjake u oblasti prava, bezbednosti i ekonomije, i u saradnji sa relevantnim međunarodnim organizacijama, bezbednosnim službama i pravosudnim organima Srbije, raditi na suzbijanju korupcije na svim nivoima u javnom sektoru.


U okviru aktivnosti ovog odeljenja biće objavljivani stručni radove iz ove oblasti, kao i konkretna istraživanja i informacije vezane za konkretnu korupciju u javnom sektoru Srbije.

„Različita istraživanja pokazuju da građani Srbije veruju da je korupcija uobičajena pojava u Srbiji, kao i da se ništa značajno neće u toj oblasti promeniti u narednim godinama. Takođe, smatraju da su najkorumpiranije oblasti javni sektor, poput zdravstvenog sistema, državna uprava i lokalna samouprava, javna preduzeća, ali i politički život i mediji“, navodi se u saopštenju Međunarodnog instituta za bezbednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari