Odgajivač i dreser pasa upozorava na trovanje pasa u centru Niša 1Foto: Vesna Torović

Nišlija Dejan Stakić, odgajivač i dreser pasa rase malino, upozorio je danas “neki neodgovorni građani uporno bacaju otrov u strogom centru Niša, od koga mogu da se otruju psi, ali i deca”.

“Prvi put sam našao famozni ‘kolačić’, odnosno otrov, u Tvrđavi 22. novembra. Ali sam taj otrov bacio. Prošle nedelje sam otrov našao na Tvrđavskom mostu. Odmah sam zvao policiju”, kaže Stakić za Danas.

Stakić dodaje da su policajci obavestili tužioca o tom slučaju, ali da je on rekao da “ moraju to što su pronašli sami da odnesu na analizu, kako bi se utvrdilo da li je to otrov”.

On kaže da su tog dana otrovana tri vlasnička psa na Nišavskom keju, u Tvrđavi i Obrenovićevoj ulici.

“ Te večeri sam na Fejsbuk grupi ‘Stop masakru nad životinjama’ video da uginuo samojed, a nešto ranije i akita”, priča Stakić.

Ovaj zabrinuti vlasnik malinoa kaže da je vrlo neodgovorno što neki građani bacaju otrove po centru grada.

“Uvek sam se sa svojim prijateljima koji isto imaju malinoe, trudio da budem odgovaran vlasnik pasa. Moj pas uvek ima korpu i vodim ga na povocu. Šetamo pse po Tvrđavi, daleko od dece i ljudi. Međutim, često čujem od sugrađana reči mržnje prema ljubimcima”, kaže Stakić.

On kaže da su gotovo svi vlasnici pasa zabrinuti za svoje ljubimce i da ih od nedelje ne šetaju po centru grada.

Ljubitelji životinja u Nišu upozorili su pre tri dana da se otrovalo više pasa od otrova bačenog u centru Niša.

Udruženje za zaštitu životinja “Pit” već je saopštilo da im je “ stiglo mnogo prijava o trovanju pasa”.

“ Otrovani psi su uglavnom uginuli jer otrov deluje brzo. Trovanje je teško dokazati jer je neophodno da se uradi obdukcija. Počinioce je teško otkriti, ali je neophodno da se u svim slučajevima trovanja obavesti policija”, naveli su iz udruženja “Pit”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari