Zvanično, Crvena zvezda je dobila novog trenera, jer je na mesto Ratka Dostanića postavljen Aleksandar Kristić, ali praktično nije bilo nikakvih promena. Mladi stručnjak je posle ispadanja kluba iz Lige Evrope i ostavke svog „učitelja“ preuzeo brigu o prvom timu, a rezultati i igra koju su prikazali njegovi izabranici naterala je rukovodstvo crveno-belih da definitivno ozvaniče saradnju. Upravni odbor pružio je podršku Kristiću i odao mu priznanje na stabilizaciji ekipe posle lošeg izdanja na evropskoj sceni.


– Ništa se nije promenilo u mojoj glavi posle odluke Upravnog odbora. Odgovornost je ostala ista, ciljevi i put kojim treba da idemo takođe su nepromenjeni. Nisam imao problem sa situacijom u prethodnom periodu. Koncentrisan sam isključivo na treninge i predstojeće utakmice. Ekipa je zbog eliminacije iz Evrope bila u veoma komplikovanoj situaciji, ali sada je sve bolje. Mogu da budem delimično zadovoljan rezultatima, izuzev onim kiksom na startu u Smederevu. Bolje igre će doći, u to čvrsto verujem – rekao je Kristić, koji je do srede bio vršilac dužnosti trenera Crvene zvezde.

Pauza u šampionatu zbog obaveza nacionalnog tima dobro je došla crveno-belima jer Kristić želi da popravi pojedine elemente, posebno u odbrani.

– Akcenat će biti na odbrani cele ekipe, a posebno na zadnjoj liniji gde taktičke greške moramo da svedemo na minimum. Vilotić nam svakako nedostaje, jer smo ceo pripremni period igrali sa njim u zadnjoj liniji. Došli su Mihajlović i Adi, koga smo videli samo na Svetskom prvenstvu, ali se nadam da će se brzo uklopiti i da će nam biti od pomoći – jasan je trener crveno-belih.

Iako je još rano pričati o raspodeli trofeja, Kristić veruje da će na kraju sezone oni u većem broju završiti u muzeju Marakane.

– Teško je uvek osvojiti trofej, titulu ili kup, a naročito duplu krunu. Mora da postoji zajedništvo u klubu, svi zajedno da se potrudimo. Tako se radi u Zvezdi i zato znam da možemo stići do konačnog cilja. Nastavićemo da negujemo napadačku i pas igru, a do poboljšanja će svakako doći – zaključio je Kristić.

Moram biti strpljiv

Kristić smatra da će najiskusniji trio tek pokazati zašto je doveden na Marakanu. „Čvrsto verujem u Koromana, Milovanovića i Tošića, jer su najiskusniji i moraju biti nosioci naše igre. Kao navijač nisam strpljiv, ali kao trener moram da budem. Trenutno nisu u top formi, ali verujem da će brzo doći na nivo koji svi očekujemo. Koroman je igrao odlično protiv Jagodine, Milovanović je sve bolji, ali želimo i da Ninkov bude na reprezentativnom nivou, kao i Tošić, Đorđević. Kod svih ima prostora za napredak“, istakao je Kristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari