Ako ne može da ostane u Mančester junajtedu onda ne želi ni u Premijer ligi. Posle brojnih medijskih i navijačkih spekulacija na temu njegovog skorijeg rastanka s „crvenim đavolima“, višegodišnji kapiten Nemanja Vidić sam je potvrdio da s istekom važećeg ugovora na leto, završava skoro decenijsku karijeru u čuvenom ostrvskom fudbalskom velikanu s Old Traforda.


– Proveo sam osam prelepih godina u Mančesteru i uvek ću ih tretirati kao najbolje u mojoj karijeri. Nikad nisam mogao ni da zamislim da ću osvojiti 15 trofeja u Engleskoj, a sigurno nikada neću zaboraviti ni fantastičnu noć u Moskvi 2008, kada smo uzeli Ligu šampiona. Ipak, odlučio sam da odem na kraju sezone. Želim opet sebi da postavim izazov, kojem ću se potpuno dati – objasnio je tridesetdvogodišnji štoper iz Užica engleskim medijima.

Stameni defanzivac potvrdio je i skoriju selidbu s Ostrva, ali ne i tvrdnje italijanske „sedme sile“ da će od juna na svojim leđima držati odbranu posrnulog giganta Intera.

– Nisam razmišljao o ostanku u Engleskoj, jer je Mančester junajted jedini klub iz ove zemlje za koji sam oduvek želeo da igram. Imam nekoliko opcija za nastavak karijere, a izabraću odgovarajuću za porodicu i za mene. Do tada ću se fokusirati na što bolje partije za moj sadašnji tim, kako bih mu bio od pomoći do kraja sezone – poručio je Vidić i time stavio tačku na nagađanja na temu svog ostanka u crvenom delu Mančestera, u koji je stigao daleke 2006, kao najbolji fudbaler Spartaka iz Moskve.

Ako se u međuvremenu obistine prognoze poznavaoca prilika u Mančester junajtedu, ekipa menadžera Dejvida Mojesa na kraju sezone ostaće i bez drugog člana čuvenog tandema centralnih odbrambenih fudbalera Rija Ferdinanda. I njemu ističe ugovor za nekoliko meseci, a uprava mu takođe nije ponudila ostanak u „Teatru snova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari