Odličan uspeh subotičkih recitatora 1Foto: Fejsbuk stranica Gradske biblioteke Subotica (zvanična prezentacija)

Od 21 recitatora iz Subotice koji su učestvovali na pokrajinskoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog”, održanoj u Sečnju, od 8. do 10. aprila, čak 11 je osvojilo zlatne diplome među kojima se njih petoro plasiralo na naredni nivo takmičenja, republičku smotru recitatora.

Ovaj uspeh subotičkih recitatora ostvaren je u tri uzrasne kategorije, odnosno mlađem za đake od 1. do 4. razreda osnovne škole, srednjem za učenike od 5. do 8. razreda i starijem uzrastu za srednjoškolce.

Zlatne diplome i plasman na republičku smotru osvojile su Renata Jurčak, učenica OŠ „Sečenji Ištvan” i Nikolija Milanko, učenica OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” u kategoriji mlađeg uzrasta, a Noemi Božić, učenica OŠ „Sečenji Ištvan” i Višnja Vilov, učenica OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” u kategoriji srednjeg uzrasta.

U kategoriji starijeg uzrasta zlatnu diplomu i plasman na republičku smotru osvojila je Helena Savić, učenica Gimnazije „Svetozar Marković”.

Zlatne diplome osvojili su još i Tea Stanković, učenica OŠ „Đuro Salaj” u kategoriji mlađeg uzrasta, kao i Pavao Huska iz Hrvatske čitaonice Subotica, Mila Popov, učenica OŠ „Sečenji Ištvan” i Marijan Rukavina iz Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Subotica u kategoriji srednjeg uzrasta.

U kategoriji starijeg uzrasta zlatne diplome dobili su Ivan Huska iz Hrvatske čitaonice Subotica i Barbara Piuković, učenica Gimnazije „Svetozar Marković”.

Uspeh subotičkih recitatora utoliko je značajniji ako se zna da je poslednje uživo takmičenje i pokrajinska smotra održana 2019. godine u Sečnju. Naredne, 2020. godine zbog pandemije izostala su recitatorska takmičenja, dok je prošle, 2021. godine smotra održana onlajn.

Republička smotra recitatora biće održana 13. i 14. maja u Valjevu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari