Glavni pretres po tužbi člana Otpora Nebojše Sokolovića protiv Marka Miloševića i petorice njegovih saradnjika za nanošenje teških telesnih povreda pre 11 godina ponovo je odložen u Osnovnom sudu u Požarevcu. Marku Miloševiću sudi se u odsustvu.


Sokolović se nije pojavio u sudnici, a sudija Gordana Vidojković zaključila je da zbog toga nema uslova da se pretres nastavi. Ona je rekla da Sokolović 2.septembra nije postupio po naredbi suda da se odazove na pregled pred sudsko-medicinskim odborom kako bi se dopunskim veštačenjem utvrdile tačne povrede koje je zadobio 2000.godine

Sokolović je dan ranije obavestio sud da nije u mogućnosti da se odazove zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, jer ima povišen nivo šećera u krvi i zbog krvnog pritiska, koji mu zbog velikih vrućina varira od maksimalnog visokog do maksimalnog niskog.

Branilac petorice Miloševićevih saradnika Danica Spasić rekla je u sudnici da Sokolović svojim ponašanjem praktično nemogućava sud da izvede dokaz, kao i da teži odugovlačenju postupka zbog čega posledice trpe okrivljeni.

-Veštačanjem je do sada obuhvatilo staru dokumentaciju, pa sam tražio da Sokolović i lično bude pregledan. To je trebalo da se obavi 02. septembra, ali on nije otišao jer smo smatrali da je sudska naredba bila neprecizna-objašnjava Sokolovićev advokat Dušan Cvejić, napominjući da procedura na Medecinskom fakultetu u Beogradu i dostavljanje izveštaja veštaka treba da budu gotovi do 28. septembra, za kada je sudija Gordana Vidojković zakazala nastavak pretresa i kada se očekuje, ako se izvrši veštačenje Sokolovića, da se ovaj maratonski sudski proces okonča.

Momčilo Veljković, koji je sa Sokolovićem i Radojkom Lukovićem fizički napadnut 2000. u centru Požarevca kaže da je neumesno govoriti da tužitelj odugovlači postupak, ako se zna da su u 10 godina koliko suđenje traje ročišta bila zakazivana na 6 meseci i da je veće istog sudije ranije obustavilo postupak zbog zastarelosti krivičnog dela.

Marku Miloševiću, sinu nekadašnjeg predsednika SRJ i Srbije Slobodana Mloševića, sudi se u odsustvu, ali se on uredno poziva na ročišta preko oglasne table suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari