Ponovljeno suđenje Marku Miloševiću i petorici njegovih saradnika po tužbi člana nekadašnjeg pokreta „Otpor“ Nebojše Sokolovića odloženo je juče pošto se u sudu nisu pojavila dvojica okrivljenih. Suđenje koje je u završnoj fazi, odloženo je za 14. septembar, a sud je naložio privođenje braće Saše i Milana Lazića koji se nisu pojavili na pretresu. Glavni pretres je u poslednja dva navrata odložen jer Medicinski fakultet u Beogradu nije dostavio veštačenje povreda koje su Sokoloviću nanete pre 11 godina.


Pred Osnovnim sudom u Požarevcu vodi se postupak protiv Miloševića u odsustvu i njegovih saradnika okrivljenih za premlaćivanje Nebojše Sokolovića 2000. godine u centru Požarevca. Sa Sokolovićem su tada napadnuti i Momčilo Veljković i Radojko Luković. Zastupnik Sokolovića, advokat Dušan Cvejić rekao je da je

Medicinski fakultet veštačio na osnovu medicinske dokumentacije iz 2000. godine i da će zatražiti dopunsko veštačenje i lekarski pregled Sokolovića. „Imamo u suštini nalaz koji smo imali i pre 11 godina. Specijalisti su se izjasnili na povrede koje su postojale u dokumentaciji. Oštećeni tvrdi da je imao i povredu baze lobanje, potres mozga i prelom rebara čega u veštačenju nema. Insistiramo da bude urađen pregled skenerom, da se uradi ultrazvuk i tako otklonimo sve sumnje“, rekao je Cvejić.

Postupak se vodi od 2001. godine, a tužilaštvo je dva puta odbilo da preuzme gonjenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari