Odloženo ročište po tužbi Đukanovića protiv Vuka Cvijića, funkcioner SNS se nije pojavio 1foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV, FoNet Aleksandar Barda

Suđenje po tužbi funkcionera SNS i advokata Vladimira Đukanovića protiv novinara Radara Vuka Cvijića danas nije održano jer se poslanik vladajuće koalicije nije pojavio na suđenju, piše Radar.

 

Đukanović je tužio Cvijića zbog objavljivanja sadržaja policijske službene beleške inspektora Slobodana Milenkovića u kojoj se navodi da je tadašnjem načelniku Četvrtog odeljenja za drogu beogradske policije nuđen mito da odustane od slučaja „Jovanjica“, koji je otkrio sa svojim timom.

Milenković je, naime, u skladu sa policijskom procedurom 2022. napisao i predao MUP-u zvaničnu službenu belešku u kojoj je naveo da su advokat Đukanović, branilac prvooptuženog za Jovanjicu Predraga Koluvije i Aleksandar Papić, suvlasnik prorežimskog tabloida Objektiv, pokušali preko posrednika da ga podmite zbog postupka za, kako se navodi u optužnici, najveću otkrivenu plantažu marihuane u Evropi – Jovanjicu.

Sud je, kako piše Radar, danas na zakazanom ročištu obavestio stranke u postupku da je još 18. marta ove godine tražio od Ministarstva unutrašnjih poslova službenu belešku Slobodana Milenkovića, ali da je nije dobio do današnjeg ročišta.

Na pitanje advokatice Krune Savović, koja zastupa Cvijića, da li je stigao bilo kakav odgovor iz MUP-a na traženi zahtev, rečeno je da MUP apsolutno ništa nije odgovorio.

Zastupnik Vladimira Đukanovića je rekao da je njegov klijent „sprečen“ da dođe na zakazano ročište, na koje je uredno pozvan. A kao razlog naveo je da Đukanović „kao advokat postupa u predmetu pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu (Specijalnog suda)“.

Sud je konstatovao da je Kruna Savović predložila da se tuženi Cvijić i tužilac Đukanović saslušaju istovremeno i da proveri da li je Đukanović blagovremeno obavestio sud da danas neće moći da se pojavi na ročištu.

Ročište je odloženo za 24. decembar u 12. časova u Palati pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari