Odloženo suđenje Dijani Hrkalović: Vladimir Đukanović se nije pojavio – u kampanji je za SNS 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Suđenje u postupku protiv bivše državne sekretarke u MUP-u Dijane Hrkalović za trgovinu uticajem odloženo je zbog toga što se njen branilac Vladimir Đukanović danas nije pojavio na ročištu.

Predsednica sudskog veća Slađana Marković saopštila je prisutnima da je advokat Vladimir Đukanović sud obavestio ovog jutra u 8 časova da danas ima službene obaveze i da zbog toga neće moći da prisustvuje ročištu. Zamolio je sud da se današnje ročište zbog toga odloži, piše N1.

Sudija Marković je dodala da će advokat Đukanović morati na sledećem ročištu da detaljnije objasni kakve su to službene obaveze, jer je ovakvo obrazloženje suviše opšte.

Službene obaveze advokata Vladimira Đukanovića najverovatnije se odnose na učestvovanje u predizbornoj kampanji Srpske napredne stranke u kojoj aktivno učestvuje gotovo svakog dana poslednje tri nedelje obilazeći opštine po Srbiji u kojima se održavaju lokalni izbori 2. juna.

Kako je Đukanović objavio na svojoj Fejsbuk stranici, on za danas ima zakazane televizijske nastupe u Čačku i Lazarevcu.

Odloženo suđenje Dijani Hrkalović: Vladimir Đukanović se nije pojavio – u kampanji je za SNS 2
Foto: Printscreen

Moglo bi se zaključiti da je predizborna kampanja Vladimiru Đukanoviću važnija od njegovog primarnog advokatskog posla, jer je ročište u ovom postupku bilo zakazano još pre mesec i po dana.

Ovo je drugi put u svega šest meseci da advokat Đukanović ne dolazi na suđenje svojoj klijentkinji Dijani Hrkalović, jer učestvuje u predizbornoj kampanji.

Podsetimo, isti scenario dogodio se i u decembru 2023, kada se Đukanović nije pojavio na ročištu zbog zakazanih nastupa u lokalnim samoupravama tokom kampanje za republičke izbore.

Na današnjem ročištu trebalo je da bude emitovan snimak prisluškivanog razgovora advokata Dragoslava Miše Ognjanovića sa kriminalcem Dragoslavom Miloradovićem iz operativne obrade „Mangusta“. Snimak je nastao u maju 2018. godine u jednom beogradskom restoranu.

Inače, Tužilaštvo tereti Dijanu Hrkalović da je naložila Dejanu Milenkoviću, tadašnjem načelniku Službe za specijalne istražne metode da se obriše deo snimka upravo tog razgovora u kom je Miša Ognjanović govorio o njenim navodnim vezama sa kriminalcima, ali i o njenom privatnom životu. Advokat Ognjanović je ubijen u julu 2018, a njegove ubice do danas nisu otkrivene.

Podsetimo, Dijana Hrkalović optužena je u još dva slučaja.

I to da je naredila takođe Milenkoviću da izveštaj o veštačenju Belivukovog telefona u postupku za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića januara 2017. godine na tramvajskim šinama ne dostavi tužilaštvu na vreme.

Izveštaj je na kraju dostavljen kad je suđenje bilo pri samom kraju. U optužnici se navodi da je Hrkalović time otežala posao tužilaštvu što je išlo naruku Belivuku koji je na kraju oslobođen.

Konačno u trećem slučaju na teret joj se stavlja da je naložila tadašnjem načelniku novosadske policije Miloradu Šušnjiću da kriminalca Darka Eleza lažno stavi na mere praćenja i prisluškivanja kako bi sprečila da ga istražuju druge policijske uprave.

Suđenje u postupku protiv bivše državne sekretarke u MUP-u Dijane Hrkalović nastaviće se 5. jula kada bi trebalo da bude emitovan snimak operativne obrade „Mangusta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari