Odloženo suđenje Milenkovićevim inspektorima, predmet išao od tužiteljke do tužiteljke 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Suđenje u postupku protiv trojice inspektora Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije, koje je danas trebalo da počne, odloženo je zbog toga što se jedan od okrivljenih inspektora, Miloš Vešović, nije pojavio na ročištu iz zdravstvenih razloga, piše N1.

Trojica inspektora Miloš Knežević, Milan Isakov i Miloš Vešović terete se da su zloupotrebili službeni položaj 28. septembra 2022. godine.

Oni su tada, prema navodima optužnog predloga, pretukli dvojicu mladića od kojih je jedan zadobio teške telesne povrede.

Optužni predlog podignut je 6. septembra samo nekoliko sati nakon što je inspektor Milan Isakov svedočio u postupku Jovanjica 1.

Podsetimo, on je tada pred sudom kazao da smatra da je uhapšen i u pritvoru proveo 30 dana zbog toga što je Više javno tužilaštvo na čelu sa glavnim tužiocem Nenadom Stefanovićam želelo da izvrši pritisak na njega, a posebno zbog toga što je pružao podršku i fizičku zaštitu svom tadašnjem načelniku Slobodanu Milenkoviću.

Optužni predlog podigla je tužiteljka Željka Nikolaidis, iako je predmet vodila tužiteljka Jelena Stevančević.

Naime, predmet je dodeljen tužiteljki Nikolaidis dok je tužiteljka Stevančević bila na godišnjem odmoru, iako nije bilo potrebe za hitnim postupanjem.

Takođe, tužiteljka Stevančević je smatrala da inspektori nisu izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, te nije smatrala da ih treba teretiti za to krivično delo.

Prema informacijama N1, ovaj predmet je, nakon što je podignut optužni predlog, vraćen tužiteljki Stevančević na ponovno postupanje.

Međutim, tužiteljka Stevančević je tražila od glavnog tužioca Nenada Stefanovića da se predmet vrati onoj tužiteljki koja je podigla optužni predlog ili da joj se izda obavezno uputstvo po kom bi ona morala da postupi u ovom slučaju.

Na današnjem ročištu nije se pojavila ni tužiteljka Stevančević, niti Željka Nikolaidis, već tužiteljka Danijela Kljajić.

Ročište je odloženo za 1. novembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari