Odloženo suđenje Veljku Belivuku 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Ročište u slučaju suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka koja se tereti za teška ubistva odloženo je danas zbog toga što su dvojica optuženih ostala bez advokata.

Oni su ostali bez advokata, jer je njihov zastupnik Dejan Lazarević uhapšen u okviru hapšenja grupe oko Darka Šarića, kome se sudi za šverc kokaina iz Latinske Amerike.

Kako je javila televizija N1, suđenje je odloženo za 24, 26. i 27. maj, zato što su dvojica okrivljenih ostali bez branioca, jer je njihov advokat Dejan Lazarević uhapšen u toku akcije hapšenja Darka Šarića.

Pripremno ročište u postupku protiv Belivuka, Miljkovića i njihove grupe odložen je treći put od početka godine.

Pripremna ročišta koja se bila zakazana početkom marta odložena su zbog zahteva advokata da se odredi izuzeće postupajućeg tužioca za organizovani kriminal i glavnog tužioca za organizovani kriminal, kao i sudskog veća, a zatim i izuzeće predsednika suda.

Belivuk i njegova ekipa optuženi su za pet brutalnih ubistava, otmice, silovanja, trgovinu narkoticima i nedozvoljeno posedovanje oružja.

Uhapšeni su početkom februara prošle godine, a protiv njih je optužnica podignuta u avgustu.

Suđenje u Specijalnom sudu odlagano je i zato što je sudija kojoj je predmet dodeljen otišla na bolovanje i nije se pojavljivala mesecima, nakon čega je predmet prosleđen drugom sudiji.

Na početak sudskog postupka grupi Veljka Belivuka se čeka od februara prošle godine kada je grupa od 30 ljudi uhapšena u velikoj policijskoj akciji. Optužnicom TOK-a, koja je podignuta u avgustu prošle godine, oni se terete za niz najtežih krivičnih dela uključujući i sedam teških ubistava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari