Glavni pretres u postupku protiv sudije Vojnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu Vuka Tufegdžića pred Opštinskim sudom u Mionici odložen je i biće održan u martu 2008. godine. Kako je juče rečeno u Opštinskim sudom u Mionici, pretres u postupku protiv Tufegdžića trebalo je da bude održan 29.

Glavni pretres u postupku protiv sudije Vojnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu Vuka Tufegdžića pred Opštinskim sudom u Mionici odložen je i biće održan u martu 2008. godine. Kako je juče rečeno u Opštinskim sudom u Mionici, pretres u postupku protiv Tufegdžića trebalo je da bude održan 29. novembra, ali je odložen jer se na suđenju zbog bolesti nije pojavio drugooptuženi Ilija Maričić iz Beograda. Maričić i Tufegdžić terete se za ometanje službenih lica u obavljanju poslova bezbednosti. Razlog za odlaganje pretresa je i to što se pravni zastupnik jednog od policajaca iz Mionice nije saglasio da se na glavnom pretresu čitaju izjave date u istrazi.
Tufegdžić i Maričić su se 7. maja 2006. suprotstavili patroli lokalne policije koja je pri rutinskoj kontroli saobraćaja želela da alko-testu podvrgne njihovog vozača Milana Draksimovića iz Beograda. Tufegdžić je, kako se navodi, tom prilikom vređao policajce, a potom je udario nogom u policijski automobili i oštetio ga. Pre sukoba sa saobraćajnom policijom Tufegdžić je učestvovao i u incidentu u mioničkom kafiću „Gringo“, zbog čega je protiv njega podneta prekršajna prijava za narušavanje javnog reda i mira. Taj postupak još uvek nije okončan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari