Na 67. sednici Gradskog veća doneta je odluka da se sredstva od sedam miliona dinara, predviđena za železnički saobraćaj, budu uložena u preuzeđenje prelaza „Meminac“ na pruzi Požarevac-Bor dok će Javno preduzeće „Železnice Srbije“ uložiti još 20 milion dinara, a završetak radova planiran je za početak septembra, izjavio je na konferenciji za medije gradonačelnik Miodrag Milosavljević, apostrofirajući povećanje bezbednosti na ovom delu pruge.


– Imali smo predlog našeg člana Veća, Slavomira Lazarevića, da se u rebalansu izdvoji 1,5 miliona dinara za izgradnju mokrih čvorova, odnosno, javnih toaleta u gradovima Požarevcu i Kostolcu. Prihvatili smo ovu inicijativu kao pozitivnu pošto Požarevac zaista nema javne toalete, osim na pijacama, ali smatram da nije neophodno izdvajati sredstva za pet posebnih projekata ukoliko je moguće da se ti poslovi obave na osnovu jednog tipskog projekta. To ćemo znati kad se budemo opredelili za konkretne lokacije, dodao je on.

Približavaju se Ljubičevske konjičke igre pa će u listu Reč naroda izaći konkurs za izdavanje javnih površina: Trg oslobođenja, Tabačka čaršija i Lenjinova ulica za ugostiteljske usluge, bašte, točenje pića, promo punktove, tezge sa starim zanatima, domaću radinost i ostale delatnosti koje su uobičajene kada je ova manifestacija u pitanju. Na Hipodromu će, takođe, biti određene lokacije za prodaju i obavljanje ugostiteljskih usluga a prihod će biti u budžetu Grada Požarevca odnosno namenjen potrebama Organizacionog odbora. Svi koji su zanteresovani mogu da se jave za detalnije informacije Tuirstičkoj organizaciji.

Direkcija za izgradnju Grada Požarevca obratila se pravovremeno da opredelimo sredstva za zimsku službu jer treba spremno dočekati zimu. Opredelili smo 15 miliona za ulazak u javnu nabavku a, pošto iz tekuće godine imamo 3, 5 miliona, ukupno će za zimsku službu biti angažovano 18,5 miona dinara. Inače, zimska služba je prošle godine funkcionisala bolje nego ranije pa ćemo pokušati da, uz obezbeđenje dobrog nadzora, ove godine to bude još efikasnije a ulice čistije kad je u pitanju sneg i druge meteorološke nepogode, rekao je Milosavljević.

Komisija za imenovanje ulica, kojih ima ukupno 70 bez imena, počela je realizaciju svojih obaveza. Po predlogu građana, na osnovu odluka Gradskog veća one će dobijati nazive pre svega po značajnim Požarevljanima.

Pijaca na Drgovačkom putu biće renovirana i na toj lokaciji će se uskoro naći popularni „buvljak“ za šta je iz gradskog budžeta obezbeđeno 1,5 miliona dinara a radovi su povereni Javnom komunalnom preduzeću „Komunalne službe“.

Za održavanje putne mreže Direkciji za izgradnju odobreno je 15 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari