Nevladinim organizacijama Građanske inicijative, CZKD, Inicijativa mladih za ljudska prava i Milenijum, inicijatorima akcije TraŽimo rehabilitaciju za generala Vladu Trifunovića i pokovnike Berislava Popova i Sretena Raduškog, za manje od nedelju dana, priključilo se još oko 30 NVO iz Srbije. Evo nekih od njih:

Evropski pokret u Srbiji, Škola mira-Kragujevac, Zrenjaninski edukativni centar, Beogradski centar za ljudska prava, Centar za edukaciju, toleranciju i multikulturalizam – CETIM, Centar za informativnu pomoć Humana, Beograd, NEC-RP, Kragujevac, Centar za jednaka prava, Centar za zaštitu potrošača, Forum – Niš , CUPS-Centar za unapređenje pravnih studija, Centar za devojke – Niš, Fond za humanitarno pravo, FORCA Požega, Entuzijasti Kučeva, Kučevo, Glas razlike, Građanski parlament „slobodan’’ grad Vršac, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Kulturni centar DamaD, N. Pazar, Međuopštinsko društvo za strane jezike i književnost Zrenjanin, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Regionalni centar za manjine Beograd, Rekonstrukcija Ženski fond, SVETIONIK, Loznica, URBAN-IN, Novi Pazar, World and Danube…

Dosadašnjim potpisnicima peticije TRAŽIMO punu pravnu, političku i moralnu rehabilitaciju generala Vlade Trifunovića i njegovih saradnika, pukovnika Berislava Popova i Sretena Raduškog, prethodnih nekoliko dana, pridružilo se pojedinačno, svojim potpisima, mišljenjima i stavovima više od stotinu građana i naših čitalaca iz cele Srbije. Pominjemo imena samo nekih od njih : Aleksandra Gajić, Aleksandra Zikic, Branislav Guzina, Daniela Stojković Jovanović, Dubravka Velat, Gordana Gojić, Ida Besu, Ivana Gliksman, Jovana Vuković, Katerina Tunić , Milisav Pajević, Milorad Santrač, Mirjana Ivančević, Jovan Djukanović, Zlatica Djukanović, Jasminka Ranković, Mirjana Novak, mr Gordana Nikolić, Nataša Govedarica, Nedim Sejdinović, Ida Radovanović, Nenad Nikolić, Predrag Koraksić Corax, Rade Nikolić, Sonja Biserko, Stevan Nikolić, Svetlana Stefanović, Svetozar Raković, Tanja Subotić, Tomislav Beker, Vera Kondić, Virdžinija Marina , Slobodanka Branković, Predrag Žujović, Marina Žujović, Lana Radovanović, Tijana Skalušević, Olga Vučićević, Vojislav Vučićević, Radmila Grbović…

Neki od novih učesnika akcije TraŽimo… poslali su nam i svoja mišljenja ili stavove . Neko kraće, neko duže…

Tražim punu pravnu, političku, moralnu i materijalnu rehabilitaciju generala Vlade Trifunovića i njegovih saradnika. Rehabilitaciju odmah da proglasi Tadić.Zar je potrebno poniženog i izmučenog heroja, ponovo povlačiti po istim sudovima? Generala Trifunovića su osudile Miloševićeve sudije i sudovi, a ovima je bilo potrebno 10 godina da se sete da su pravda i herojstvo bili na njegovoj strani. Njih ne sme više niko da ponižava. Odmah, odmah, odmah im vratiti sva ljudska prava i slobode i proglasiti ih herojima.

Kosta Petrevski, Beograd

***

Molim vas da i moje ime priključite zahtevu za rehabilitaciju generala Trifunovića.

S poštovanjem, CORAX

***

Pri još uvek zdravoj pameti i slobodnoj volji, podržavamo akciju traženja pune rehabilitacije za generala Vladu Trifunovića i pukovnike Berislava Popova i Sretena Raduškog.

Stefan i Slobodanka

Šarkanjac, Beograd

Pozdravljam, podržavama i pridružujem se incijativi za punu pravnu, političku i moralnu rehabilitaciju generala Trifunovića i pukovnika Popova i Raduškog.

Milan Simurdić, Novi Sad

***

Molim vas da dodate moje ime potpisnicima peticije za rehabilitaciju generala Trifunovića i saradnika.

Prof. Ranko Bugarski,

Filološki fakultet, Beograd

***

Pridružujemo se akciji podrške gen.Trifunoviću, u nadi da ćemo pomoći njegovoj zasluženoj i moralnoj i materijalnoj rehabilitaciji.

Sonja Stoja, Tijana Cer Stoja, Ana Cer, Tanja

Marjanović –Laković,

svi iz Novog Sada

***

Podržavam rehabilitaciju generala Trifunovića svojim potpisom.

Dušan Kabić, viši kustos Muzeja rudarstva

i metalurgije, Bor

***

Da je major Tepić učinio isto bilo bi nas više!

Podržavam rehabilitaciju genarala Trifunovića.

Aleksandar Bukumirović

***

Dajem punu podršku generalu Trifunoviću u njegovoj borbi za istinu.

Predrag Ćurčija,

predsednik Društva

novinara Vojvodine

***

Pridružujem se mojim Srbijancima za rehabilitaciju naših generala i oficira.

Aca Moravac,

Chicago, USA.

***

Puna rehabilitacija gen. Trifunovića i drugova vratiće poverenje u zaturen osećaj za pravednost u društvu i pravdu u državi.

Jovan Ilić, Beograd

***

Pridružujem se akciji za punu pravnu, političku i moralnu rehabilitaciju generala Trifunovića i njegovih saradnika pukovnika Berislava Popova i Sretena Raduškog.

Prof. dr Cvetana Krstev

***

Pridružujem se inicijativi nevladinih organizacija, ako ne grešim i redakcije „Danasa“, za potpunu rehabilitaciju generala Vladimira Trifunovića i njegovih saradnika, pukovnika Berislava Popova i Sretena Raduškog.

Radoš Dragutinović, novinar „Privrednog pregleda“, Beograd

Predavanje o etici

Priču o hrabrom generalu Vladi Trifunoviću i spasenim životima mladih oficira i vojnika sam čula odavno. Smatrala sam da tu priču treba da čuju i moji učenici, pošto predajem Građansko vaspitanje u srednjoj školi. I čuli su….A moje kolege su me prezrivo osudile…. Ne žalim se i ne žalim nijednog momenta za tim. Ovakva inicijativa koju ste pokrenuli ne bi mogla da prođe bez mog potpisa podrške.

Nadam se da ću generala videti jednog dana na vratima sopstvenog stana i sa zasluženom penzijom i retroaktivnim zaostacima.

Puna podrška inicijativi od profesorice Jasmine Borić iz Sombora

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari