Na završnoj manifestaciji 11. Sportske olimpijade radnika Vojvodine održane u Srbobranu početkom meseca odlukom Olimpijskog komiteta, organa Saveza „Sport za sve“ Vojvodine, ubedljivim brojem glasova odlučeno je da domaćini 12. Sportske olimpijade radnika Vojvodine 2019. godine zajedno budu Novi Bečej i Bečej. Sa ukupno 14 glasova za, nakon prvog kruga glasanja i 17 nakon drugog, konačnog kruga, bilo je jasno da je kandidatura Novog Bečeja i Bečeja ubedljivo odnela prevagu naspram kandidatura Temerina i Žablja, odnosno Sente, koja je ispala odmah posle prvog kruga glasanja, navodi Igor Balmažović iz lokalne samouprave Novi Bečej.


– Naše dve opštine su ponosne što su dobile priliku da budu domaćini ovako velike manifestacije. Prvo, zadovoljni smo što smo dobili da budemo organizatori naredne olimpijade. Dobili smo to sasvim opravdano. Mislim da će to verovatno biti najbolje organizovana olimpijada do sada, pošto smo mi poznati po tome da organizujemo velike manifestacije. Ne bojimo se izazova, rado ulazimo u tu priču i koliko danas, počinjemo da se pripremamo, navodi Igor Balmažović, šef kabineta predsednika opštine Novi Bečej.

Milorad Perišić, predsednik Saveza „Sport za sve“ Vojvodine, rekao je da je najvažnije da je odlukom Olimpijskog komiteta izabran domaćin naredne sportske olimpijade:

– Sam izbor kandidata i ono što su oni ponudili, sve ono što kandidati imaju, što ulažu u sport, turizam, ljudske kapacitete i infrastrukturu koju imaju, želja da imaju olimpijadu, dovoljna je garancija da verujemo u ovaj posao i u uspešnost sledeće olimpijade. , navodi Perišić iz Saveza „Sport za sve“.

 

Uspešni u Srbobranu

Proteklog vikenda u Srbobranu na 11. Sportskoj olimpijade radnika Vojvodine, 44 Novobečejaca uspelo je da osvoji 2 srebrne i 2 bronzane medalje. Oni su se takmičili u košarci, kuglanju, pikadu, pecanju, streljaštvu i bič voleju. Od devet ekipa u svim disciplinama, Novobečejci su postigli sjajne rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari