Novi strateg Crvene zvezde Robert Prosinečki hvalio je proteklih dana svoje pulene za nastupe u prijateljskim utakmicama, a najviše se to odnosilo na vezni red koji je delovao solidno za ovaj deo priprema. Međutim, stratega crveno-belih, koji očajnički žudi za štoperom, može da raduje kako je funkcionisala odbrana. Reprezentativac Gane Li Adi, jedini kojem je čini se zagarantovano mesto centralnog beka, ostavio je snažan utisak.


– Teško mi je koliko i ostalima. Trčanje najteže pada, najlakše je kad se uigravamo i kad je lopta prisutna. Ipak, sve to mora da se izdrži, jer je potrebno za ekipu – rekao je Adi, koji ako je verovati merenjima ima visok nivo prirodne snage i izdržljivosti.

Tamnoputi defanzivac ističe da se dolaskom novog trenera oseća boljitak u odnosima u svlačionici.

– Ne poznajem mnogo istoriju evropskog fudbala, ali rekli su mi da je naš trener bio veliki igrač. Vidi se drugačija hemija i atmosfera na treninzima i mislim da je to dobro. Pozitivni smo svi i zato lakše podnosimo težak rad. Videćemo šta će biti kad počnu utakmice i takmičenje za bodove.

Adi ne želi da komentariše stalne spekulacije o angažovanju novog štopera.

– I ovako imamo dobre igrače na tim pozicijama, a tu je i Mikić koji može dobro da igra štopera. Ipak, to odlučuje trener i uprava kluba. Ako dođe neki novi igrač sigurno će imati kvalitet, a meni nije problem da se uklopim sa njim.

Stameni defanzivac ističe da Crvena zvezda u nastavku šampionata želi pobede.

– Vidim da novi trener želi ofanzivu i meni se to sviđa. Mogu da odgovorim svim zahtevima i trudiću se da dajem maksimum. Nama su potrebne pobede i mislim da ćemo taj pritisak umeti da nosimo kad počne prvenstvo – zaključio je Li Adi.

Vikend u Beogradu

Fudbaleri Crvene zvezde juče su se vratili u Beograd, gde će imati nekoliko slobodnih dana. U Tursku će krenuti u utorak, a u Antaliji će odigrati pet kontrolnih mečeva. Prvi je zakazan već za 3. februar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari