Klub američkog Fudbala Požarevac “Outlaws”, osnovan je početkom 2003. godine dok je prva prijateljska utakmica odigrana jula meseca u Sremskoj Mitrovici protiv Sirmium Legionaries-a. Tih prvih godina američki fudbal u Srbiji se igrao bez opreme. Kroz prijateljske utakmice sa Vukovima i Blue Dragons-ima iz Beograda, te Pančevo Panthers-ima upoznavalo se o načinu igranja ovog novog sporta.


Na prvom takmičenju u organizaciji tadašnjeg Saveza, osvojen je Kup četiri grada. Od 2006. godine klub učestvuje u Nacionaloj ligi srbije gde se od tada ostvaruju zavidni rezultati. Već od sledeće godine Požarevljani nabaljaju opremu, te pod palicom trenera Dragana Kostića u sezoni 2008. ostvaruju najbolje rezultate. Pobeđeni su klubovi Čačak Angel Warriors, Obrenovac Sky Thunders, Šabac Sharks i Novi Kneževac Grofovi, dok je minimalan poraz pretrpeljen od Inđija Indians-a. Uz skor od četiri pobede i jednog poraza i poen razliku od +119 ušli su u plej of, gde je neprelazna prepereka bio klub Kraljevo Royal Crowns.

Da je klub postavljen na stabilne noge pokazuju i rezultati juniora koji već godinama zauzimaju značajno mesto u ligi Srbije. Od trofeja svakako je najznačajniji osvojen u Arena ligi. U konkurenciji sedam klubova iz Srbije i Hrvatske, posle dva kvalifikaciona turnira, Outlaws-i su trijumfovali na finalnom turniru i upisali svoje ime u istoriju američkog fudbala u Srbiji kao prvi osvajači Arena lige.

I u narednu sezonu klub ulazi sa velikim ambicijama. Pripreme su krenule početkom novembra i sprovode se na terenima Sportskog centra Inon. Na spisku trenera Kostića nalazi se oko 50 igrača. Trenutno je kondicija u prvom planu, za taktičko usavršavanje ima vremena jer sezona startuje početkom marta.

– Odlično se radi, a biće još žešće. Momci bez pogovora ispunjavaju zadate stvari. Potreban je naporan rad, jer je sezona duga i teška. – kratko je prokomentarisao prvi trener Požarevljana Dragan Kostić.

Milan Nikolić, predsednik kluba ističe da je klub stabilan i dobro organizovan.

– Iako se sve bazira na volonterstvu, zadovoljan sam načinom na koji funkcionišemo. Sport iziskuje velika sredstva, mi se za sada dovijamo na razne načine. Naravno bez pomoći grada ne bismo uspeli da funkcionišemo. Za veće domete svakako su potrebna i veća sredstva.

Iz kluba poručuju da je prijem novih igrača u toku i da do kraja godine svi zainteresovani mogu doći kako bi se oprobali u ovom sve popularnijem sportu u Srbiji.

Reprezentacija

Klub je u proteklim godinama dao veliki broj reprezentativaca u juniorskom i seniorskom pogonu.Svakako najviše pažnje privukao je kvoterbek Dragoljub Gunić koji je zajedno sa seniorskom reprezentacijom učestvovao na prvenstu Evrope u Austriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari