Od samog osnivanja Fonda za razvoj AP Vojvodine, ova institucija je snažno podržavala privredne subjekte sa teritorije vrbaske opštine, a tako je bilo i tokom 2008. godine u kojoj je Fond odobrio čak 90 kredita u ovoj opštini u ukupnom iznosu od 262,55 miliona dinara.

 Na osnovu zvanično izvršene statistike lokalne kancelarije Fonda za razvoj AP Vojvodine za kreditiranje tokom 2008. godine, opštini Vrbas, posle Novog Sada, odobren je najveći broj i ukupan iznos kredita. Iznos sredstava traženih po svim konkursima bio je oko 274 miliona doinara od čega je odobreno 262,55 miliona dinara, odnosno 95,67odsto.

Na devet prošlogodišnjih konkursa, ukupno su podnesena 94 zahteva od kojih je odobreno 90. Najviše zahteva podneseno je za poljoprivredu i to 41, a svi su odobreni. Prema rečima Đorđija Popovića, stručnog saradnika odeljenja za privredu opštine Vrbas, samo za poljoprivredne kredite ukupno je odobreno 51,4 milion dinara. S obzirom da su prethodnu godinu završili uspešno, u lokalnoj kancelariji Fonda najavljuju da će i tokom 2009. godine biti kreditiranja lokalnih privrednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari