Javno preduzeće „Vodovod“ u Rumi uputilo je zahtev Opštinskom veću da na svojoj sednici donese odluku o korekciji cene vode, što je i učinjeno većinom glasova.

O zahtevu „Vodovoda“ najpre je govorio predsednik Opštine Ruma Goran Vuković, naglašavujući da bi se traženim povećanjem od 10,5 procenata, cena vode samo približila ekonomskoj ceni. Uz podsećanje da je „Vodovod’’ 2009. godine imao gubitak od 27 miliona, a u 2010. godini 2,7 miliona dinara, Vuković je dodao da je ova mera svakako nepopularna, ali neophodna budući da se javnim preduzećima mora obezbediti uspešno poslovanje.

Direktor JP „Vodovod“ Jovan Jerkić zahtev za većim cenama obrazložio je činjenicom da je „Vodovod’’ u prethodnom periodu ispunio svoj zadatak, vodosnabdevanje je uredno, u nekim delovima Rume čak i poboljšano.

– U odnosu na prošlu godinu rashode držimo pod kontrolom. Što se tiče naplate, tužili smo neredovne platiše, naplaćeno je 2,5 miliona dinara, za naplatu je ostalo 16 miliona. Ima problema na relaciji sa Kožarom u vezi s otpadnim vodama. Taj problem se mora rešiti na nivou Kožara – „Vojvodinavode“, i to nije predmet ovih zahteva za više cene. U osnovi svega je likvidnost preduzeća.

Konačnu odluku o tome kolika će biti korekcija cene vode doneće odbornici SO na prvom skupštinskom zasedanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari