„Odrasli su nešto ozbiljno pogrešili u vaspitanju“: Sagovornici Danasa o učestalim incidentima s oružjem u srpskim školama

Ostavite komentar


  1. Vreme sablazni usled sve prisutnih informacija. Ovo vreme je potpuno bezazleno, deca su sedatirana tehnologijom i lako zadovoljenim strastima. U moje vreme (2000tih srednja) je bilo 20x gore al nije bilo portala, drustvenih mreza,telefona i kamera da bi se to culo i o tome pricalo.

  2. Ko su uzori deci? Veoma često kriminalci koje vlast štiti i proglašava herojima. Oni koji vredno uče ili rade proglašavaju se slabićima, štrebnerima i nusu „in“.

  3. Ko su uzori deci? Veoma često kriminalci koje vlast štiti i proglašava herojima. Oni koji vredno uče ili rade proglašavaju se slabićima, štreberima i nusu „in“.

  4. Ovakvih će „incidenata“ biti sve više i to sa pravom, jer se nasilje u školama toleriše, kako digitalno, tako i fizičko i tuče se ne računaju u prekršaje i nikakvih sankcija nema. Siledžije nikome i nizašta ne odgovaraju, pa žrtvama preostaje samo da trpe ili da uzmu neko oružje u ruke. Što bi rekli Amerikanci „od vremena Semjuela Kolta svi su rudi ravnopravni“.
    Uklonite svako nasilje iz škola pa ni oružje neće trebati.

  5. Ne komplikujte, stvar je jednostavna: nenasilna komunikacija se uči, to je tehnika rešavanja sukoba kao i pravilno razumevanje filmova, knjiga i medija.

  6. SVA OVA ZAPAZANJA SU STVARNA,SVAKODNEVNA I ISTINITA. GDE GOD SE OKRENES SAMO NASILJE, NE POSTOJI NI JEDNA INFORMACIJA U MEDIJIMA KOJA NE „PODVUCE“ BILO KOJU VRSTU NASILJA. TO GAJIMO KAO KOROV, KAO DA NE POSTOJI NORMALAN SVET KOJI FUNKCIONISE. MI DOZVOLJAVAMO DA NAM NASILJE BUDE PRIORITET’

  7. „Devojčica je pokušala da zaštiti brata.“ Kakva predivna recenica. Dalje me ne interesuje jer je svima sve jasno. Reagovala je preterano jer joj se brat nije ubio zbog maltretiranja? A i tad bi, naravno, bilo preterano i pogresno. Lepi bi se clanci ispisali i psiholozi redjali u jutarnjim programima. Tamo gde se odgovornost za ono sto ti je vazno, briga, strah i licno dostojanstvo poklope, a nikog nije briga, tamo su i zubi. Ili noz. Kaznite tu gomilu koja je maltretirala brata. Institucije ne rade? Pa vi ste, u toj skoli, ta institucija.

  8. Pa šta drugo očekivati u zemlji koja je popalila, porušila i unesrećila pola Balkana

  9. Pogrešili smo, i dalje grešimo što trpimo da nas jaše i maltretira ko stigne i što pravde za to nema. A kada nema pravde, čovek (dete) poseže za bilo kojim sredstvom za koje oseća da je primereno. Kada vidimo šta sve prolazi nekažnjeno, očajnim ljudima ne preostaje ništa drugo nego da preuzme pravdu u svoje ruke.
    Mene će da juri policija na kuću i posao da me privodi zbog prekršaja u saobraćaju, a narkobosovi, prostitutke i ostali kriminalci su nam elita i počasni gradjani. E čak i tu, gde po pravdi ja treba da snosim posledice i da platim tu bednu kaznu, neću, jer pravde nema. Naravno da su nam deca besna. Jer smo ih razočarali kakav im jadan primer dajemo.

  10. DO PROMENE BI DOŠLA KADA BI BAHATI RODITELJI PRESTALI DA PODRŽAVAJU SVOJU BAHATU DECU! ALI TI RODITELJI NEMAJU NAMERU DA SE DOZOVU! U MOJE VREME, KADA TE „ŠLJISNE“ NASTAVNIK, NIJE NAM PADALO NAPAMET DA TO KAŽEMO RODITELJIMA JER BI NAS I ONI „ŠLJISNULI“ , A VOLELI SMO SVOJE NASTAVNIKE !

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.