„Odrasli uspeli da stvore društvo u kojem je sve više i dece nasilnika“: Šta je Patrijarh Porfirije poručio u Božićnoj poslanici?

Ostavite komentar


  1. E jednom da se slozim sa njim. Gradjane recimo vec 12 godina maltretira jedno nedoraslo deriste da je to prevrsilo svaku meru.

  2. Patrijarh Porfirije sa pravom ukazuje na propuste u vaspitanju mladih koje afirmiše nasilje. Krivi su roditelji ali i mediji, i jedni i drugi su odrasli. Vlast bi morala više da uvažava stavove verskih zajednica kada je u pitanju odnos prema mladima.

  3. Nisam citao jer me odavno ne zanima sta on govori.
    Nekada smo imali Patrijaha Pavla i Djindjica, a sad …

  4. Eto,ja sam onaj „mlaki“ sto malo veruje, a malo ne veruje.I takav kakav sam,blizi sa Hristu od vas mantijasa koji ste od vere napravili politicki program.Nego,kad ces ti da prespavas u Peckoj Patrijarsiji?

  5. Ima i dece uhapšene bez krivice, prebijane i ucenjene da priznaju nepostojeći zločin, ali njih se naš presvetli patrijarh neće setiti jer bi to uzrujalo njihovog hapsitelja a to je poslednje što bi naš duhovni vođa sebi dozvolio. I on se brine samo za njihovu decu a ne za svu.

  6. Pope, jel bilo neke krađe Izbora pred Sv. Nikolu?Gde ti je nepomenik? Jrsi mu ofneo česnicu i pečeno prase,kilo vina i soda vodu? I za malog čokoladu.Sram te bre bilo!
    MIR BOŽIJI,HRISTOS SE RODI.

  7. Izbor patrijarha saradnika službe je u kontinuitetu nakon poslednjeg pravog Nikolaja Velimirovića. Tu nema izuzeća.

  8. A vi štitite popove pedofile, gori ste od njih. Narod zovete na rat, vi ste zveri

  9. Sve fino nabroja pop Peric a ne spomenu Srebrenicu. I Hamas i Izrael i bebe u Banja Luci (nek im je lak zemlja). Jer u Srebrenici su Srbi bili dzelati. A to se, po Pericu, ne broji. Ajde bre objavite ovo ako ste liberalna stampa

  10. Očigledno da uvođenje veronauke u škole nije dalo rezultate. Nije mi jasno ni sta traži Crkva u institucijama države kao što su zdravstvo, vojska, skupština. Iste rezultate kao u školama? Božićna poslanica sa pominjanjem NATO agresija, Jasenovca i drugih logora ali bez ijedne reci o izbornim prevarama i demonstracijama. Nadugačko, naširoko i SNS politički podobno.

  11. Pomenuo je i Rusku i Ukrajunsku nevinu decu, i Izraelsku i Palestinsku
    Ali na Balkanu samo nasu decu, tudju zaboravlio. Ili ne sme da pomene?

  12. Pazi sad njega?! Pa tim odraslima si ti dok si bio u RATELu (REM) dodelio „deciju frekvenciju“ da sa nje Happy šire Parove, ratne huskace i ostale Marice, udbinske proletere slobodarskog sveta (sssr). A sada naknadna pamet? Pa crkva je sada, nazalost, toliko uticajna da bi lagano mogla da ugasi Pink i sve ostale trovace drustva, samo da ne jedu sa iste trpeze, pa im zao.

  13. Postovana Esencijo
    Koliko mogu ,na brzinu zakljuciti,Vama je stalo do pravilnog odgoja dece,kao baze svakog drustva,pa i neseg gde se DJavolu,bas dopalo,ama sve!
    Zasto niste onda „ostali“ u Getu na Kosovu i Metohiji,sa decom koja zive i rastu u tom Getu?

  14. Da li se to patrijarh obratio svom drugaru kada je izjavio da su „odrasli uspeli da stvore društvo u kojem je sve više i dece nasilnika“… pitam se, pitam.

  15. Neverovatno da neko ko bi trebalo da je vernik ne priča o gresima svog naroda, već o tudjim… Osim što takav način nije bogougodan, nema nikakve pouke ni koristi od njega. Dok se ne pokajemo za ono što smo loše radili, dok negujemo priču da smo uvek i samo mi stradalnici, tinjaće agresija koja traži osvetu.
    Je l’ to patrijarhu cilj?
    Reče da nije, a ako nije onda je čudno da ne insistirati na preispitivanju i pokajanju, jer pouzdano znamo da, makar samo zbog škola koje je završio, zna da je to put ka smirenju.

  16. Glas naroda je glas Boga!
    Čudi me da Porfirije ne pomenu tu katastrofalnu krađu glasova, da se ne osvrnu na taj ogromni greh pred Bogom…ili to u stvari i nije za čuđenje, on najbolje poznaje onog čiji je duhovni učitelj i ispoveda ga.

    Sarkazam na stranu, vidi Porfirije da je nečastivi odneo šalu, zato se sada kao ograđuje od svih u politici, ne pominje više Blaženjejšeg…valja praviti odstupnicu dok se to još može.

  17. Sve ste rekli u komentarima a on nepimenu ni decu iz Mladenovca ni uhaosene i osudjene studente .Stvarno on nije nista naycii id Patrijarha Pavla nego sve od Irineja.

  18. Koliko je vaš doprinos urušavanju vaspitanja mladih ljudi u Srbiji? Ono ostalo što ste izgovorili su samo parole i floskule, jednom rečju praznoslovlje.

  19. Ko vodi ovu drzavu?
    Ko je onda stvorio ovakav ambijent?
    Kriminal, bezvlasce, blud, nerad, rijaliti na sve strane, nestrucnost, laz i prevara

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.