Određen pritvor bivšem državnom sekretaru Ministarstva prosvete i još sedam osoba 1Foto: Pixabay

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je dana 07. jula doneo rešenje kojim je prema okrivljenima N.R. i B.R. odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenima N.R. i B.R. određen jer postoje sumnje koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Okrivljenom N.R. na teret je stavljeno izvršenje pet krivičnih dela trgovina uticajem, okrivljenom M.V. izvršenje pet krivičnih dela trgovina uticajem u sticaju sa pet krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i jedno krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljenoj J.D. izvršenje pet krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, dok je okrivljenima B.R., V.D., D.S., S.G. i T.R. na teret stavljeno izvršenje po jednog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari