Damiru Dokiću, ocu teniserke Jelene Dokić, određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materijala, potvrđeno je za naš list u opštinskom sudu u Rumi.

Dokićje na saslušanje kod istražnog sudije doveden u sredu uveče, ali je zbog njegovog zahteva da dobije branioca saslušanje odloženo za dan kasnije.

Istražni sudija odredio mu je pritvor zbog procene da Dokićpredstavlja opasnost. Podsetimo, da je otac poznate teniserke preko medija pretio australijskoj ambasadorki Kler Birgin. Dokićse brani tvrdnjama da nije pretio ambasadoru, ali da je tačno da je zvao Ambasadu kako bi oni intervenisali kod tamošnjih medija da prestanu sa pričama o navodnom zlostavljanju ćerke.

Dokićev advokata Bosiljka Đukić kaže za Danas da je njen klijent samo želeo da zaštiti svoju kćer.

– Skandalozno je što je mom klijentu određen pritvor. Mislim da je to urađeno samo zato što je otac poznate ličnosti. On je samo želeo da zaštiti svoju ćerku i sebe od medija u Australiji. Danas ću posetiti svog klijenta u pritvoru sremskomitrovačkog zatvora jer mu je skočio pritisak i šećer. Uložićemo i žalbu na meru pritvora – objašnjava Đukić.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačićrekao je da je obaveza srpske policije da zaštiti sva diplomatsko-konzularna predstavništva u Srbiji.

Policija je na Dokićevo imanje došla u sredu po podne, između četiri i pet sati, a tokom pretresa, u njegovoj kući nađeno je sedam lovačkih pušaka i pištolj „bereta“ u legalnom posedu, dve bombe, i 20 metaka kalibra 357 u ilegalnom posedu. Policijski pretres, po nalogu okružnog javnog tužioca u Sremskoj Mitrovici Ratka Galečića, trajao je nekoliko sati, a Dokićje nakon toga odveden u policiju.

Prema pisanju medija, Dokićje u utorak, u 16 sati pozvao telefonom Ambasadu Australije u Beogradu i zapretio da će „zoljom ubiti ambasadora“ ukoliko ne reaguje posle napisa u australijskim medijima, koji prenose da je njegova ćerka izjavila da ju je on fizički zlostavljao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari