Okružni sud u Doboju odredio je pritvor do 30 dana Rajku Saviću (47) iz Doboja, osumnjičenom za nedavno ubistvo potpredsjednika Skupštine opštine Doboj i funkcionera SDS-a Branislava Garića.

Na sajtu Okružnog suda u Doboju navodi se da je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana licu čiji su inicijali R.S. (47) iz Doboja, osumnjičenom za ubistvo. Pritvor koji traje od 26. aprila određen je zbog bojazni da bi puštanjem osumnjičenog na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira, navodi Sud.

Prema izvoru iz tužilaštva, riječje o Rajku Saviću koji je osumnjičen za ubistvo Garića, koji je bio i predsjednik Opštinskog odbora SDS-a i potpredsjednik SDS-a u RS. Savićje lišen slobode u nedjelju i poslije kriminalističke obrade u Centru javne bezbjednosti Doboj narednog dana je predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj, objasnio je izvor.

Garićje ubijen u nedelju u prostorijama Opštinskog odbora SDS-a u Vidovdanskoj ulici u Doboju, s pet metaka ispaljenih iz pištolja „duga devetka“ u gornji dio tijela. Branilac osumnjičenog za ubistvo je Milenko Radonjićiz Doboja, kojeg je angažovala Savićeva porodica, jer ne pripada nijednoj političkoj stranci i u ovom slučaju može biti nepristrastan, saznaje Srna od lica bliskog porodici.

Prema Krivičnom zakonu RS, najmanja kazna zatvora za ubistvo je pet godina, a ako je to krivično djelo počinjeno pod osobito olakšavajućim okolnostima, kazna zatvora je od jedne do osam godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari