Određen pritvor uhapšenima u okviru grupe ,,Balkanski kartel" 1Foto: EPA/ARMIN WEIGEL

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je dana 09. oktobra 2023. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenima P.S, Z.J, M.M, M.M, S.N. i S.Đ odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenima P.S, Z.J, M.M, M.M, S.N. i S.Đ određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1, 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoka, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenima P.S, Z.J, M.M, M.M, S.N. i S.Đ na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 stav 5 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Podsećamo, ta kriminalna grupa se tereti da je od 12. februara do 16. marta 2020. godine na teritoriji Albanije i Srbije kupovala, prenosila i posredovala u kupovini i prodaji marihuane.

Samo u jednoj od zaplena pronađeno je i oduzeto 782 kilograma marihune na graničnom prelazu Vatin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari