Određen pritvor vozaču koji je kolima udario demonstrante na protestu protiv litijuma u Beogradu 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Određen je pritvor do 30 dana V.N. (36) koji se sumnjiči da je u noći između subote i nedelje automobilom udario učesnike protesta protiv litijuma, a zatim i pobegao.

Na teret mu se stavlja „teško delo protiv opšte sigurnosti i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi koja je izvršio 11.8.2024. godine, oko 00.10 časova kod benzinske stanice „NIS“ kod Sava centra, kada je automobilom kojim je upravljao, krećući se kroz masu ljudi koji su učestvovali u javnom protestu “SEOS”, udario tri lica koji su zadobili telesne povrede i to oštećeni D.M. tešku telesnu povredu u vidu preloma desne potkolenice, a oštećena R.B. i oštećeni M.M. po jednu laku telesnu povredu, nakon čega je pobegao sa lica mesta“, navelo je Treće osnovno tužilaštvo, prenosi N1.

Okrivljeni je saslušan i prema navodima tužilaštva delimično priznao izvršenje krivičnih dela, nakon čega je na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu prema okrivljenom „odredio pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja okolnosti da će boravkom na slobodi uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari