Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović prisustvovao je večernjem bogosluženju u okviru manifestacije Ilindanski narodni sabor koju, uz podršku Grada Novog Sada, organizuje crkva Vaznesenja Gospodnjeg na Klisi.

– Zajedno sa brojnim sugrađanima i sa novosadskim sveštenstvom, na pravi način obeležavamo Ilindan i skrećemo pažnju na veličinu i moralni značaj velikog hrišćanskog i starozavetnog sveca. Veoma mi je drago što se brojni programi, tim povodom održavaju baš u crkvi na Klisi, jer je naša namera da decentralizujemo kulturna, ali i druga dešavanja – izjavio je Vanja Vučenović i dodao da će Gradska uprava za kulturu nastaviti da podržava tu manifestaciju.

Ilindanskom narodnom saboru koji se ove godine održava po 15. put, prisustvovalo je nekoliko hiljada Novosađana. Manifestacija je počela Svetom liturgijom, a nastavila se memorijalnim turnirom u malom fudbalu, narodnim višebojem i otvoranjem izložbe „Četvrt veka naše crkve“ koja dokumentarnom građom i fotografijama predstavlja život crkvene zajednice na Klisi. Nakon večernjeg bogosluženja usledio je bogat program u okviru kojeg su nastupila kulturno-umetnička društva „Sonja Marinković“, „Svetozar Marković“, zatim folklorni ansambl „Vila“, tamburaški ansambl „Zorule“ i rok grupa „Osmi Dan“.

Tokom Ilindanskog sabora, koji se održava pod sloganom „Ugradite se u večnost“ skupljani su dobrovoljni prilozi za završetak radova na Hramu Vaznesenja Gospodnjeg za Klisu, Slanu baru i Vidovdansko naselje čija je gradnja počela pre više od deset godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari