Takmičenje policajaca u pripremanju gulaša (na slici), koji su organizovali članovi pomenute Asocijacije, polako postaje tradicionalno. Ujedno, manifestaciju su obogatili sa još jednim takmičenjem organizujući, po prvi put, pecanje ribe na plovak.


Predsednik Organizicionog odbora i predsenik „IPA“ za Požarevac, Saša Stojanović kaže da se na ovogodišnjoj „gulašijadi“ prijavilo 20 ekipa iz Srbije, a da je učestvovalo 13 ekipa. Pored 11 ekipa koje su sačinjavali policajci sa teritorije Braničevskog okruga, bile su i dve ekipe iz Zrenjanina i Kragujevca. On je napomenuo da je cilj ovog takmičenja prevashodno dobro druženje, zabava i upoznavanje među članovima Asocijacije, a samo takmičenje je sporedno, mada takmičarski duh među njima postoji i nada sa da će, kao uvek, pobediti najbolji.

Nakon pozdravnog govora organizatora takmičenje je moglo da počne. Prvpoplasirana ekipa dobila je kotlić, drugoplasirana kutlaču a treće plasirana kuvarsku kecelju. Stručni žiri posle dužeg većanja za najbolji gulaš ove godine izabrali su onaj koji je pripremila ekipa „Emateks“ iz Donje Kruševice. Drugo mesto osvojila je ekipa „Veseli kotlići“ iz Velikog Gradišta, dok je treće mesto zauzela ekipa „Petrovac 2“.

U pecanju ribe na plovak pobedila je eipa „Linko“ iz Kučeva koja je upecala 1280 grama ribe, druga je bila ekipa „Smuđ“ iz Požarevca sa 620 grama ulova. Treća ekipa u pecanju bila je ekipa policajaca iz Protiv terorističke jedinice. Mada su oni najobučeniji da hvataju „krupne ribe“ ovog puta su se zadovoljili sa upecanih 550 grama „siće“. Prve tri ekipe u pecanju na plovak nagrađene su sa adekvatnim peharima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari