U subotu, 9. oktobra održano je takmičenje u pripremanju gulaša pod nazivom: „IPA“ kotlić „Zaova- 2010“. Ovo takmičenje, drugo po redu, organizovao je braničevski ogranak Internacionalne policijske asocijacije, a održano je u prelepoj šumi pored jezera u blizini manastira Zaova, na teritoriji koju pokriva članica Asocijacije, PS-Malo Crniće. Takmičenje policajaca u pripremanju gulaša, koji su članovi pomenute Asocijacija, polako postaje tradicionalno.

Predsednik Organizicionog odbora i predsenik „IPA“ za braničevski okrug, Pantović Borivoje kaže da se na ovogodišnjoj „gulašijadi“ okupilo desetak ekipa iz Srbije i dodaje da su tu bile ekipe iz Uba, Zrenjanina, Kikinde, kao i ekipe svih OUP-a sa teritorije Braničevskog okruga. On je napomenuo da je cilj ovog takmičenja prevashodno dobro druženje, zabava i upoznavanje među članovima Asocijacije, a samo takmičenje je sporedno, mada takmičarski duh među njima postoji i nada sa da će, kao uvek, pobediti najbolji.

Pošto je potpredsednik Asocijacije zadužen za sport i rekreaciju, inače komandir Policijske stanice Ub, Miroslav Pantelić pozdravio učesnike i goste, takmičenje je moglo da počne.

Takmičari policajci su ovog puta odložili pendreke i prihvatili se kutlača i varnjača. Dok su jedni raspirivali i ložili vatru, drugi su dozirali sastave gulaša, a treći postavljali kotliće sa pripremljenom smešom. Desetak kotlića sa pripremljenim gulašom polako se krčkao na tihoj vatri.

Posle nekoliko sati krčkanja gulaša na tihoj vatri stručni žiri je pozvao predstavnike ekipa da donesu tanjire sa svojim gulašima, kako bi se pristupilo ocenjivanju i proglašenju najboljih. Stručni žiri su sačinjavali: predsednik je bio poznati požarevački ugostitelj, Laslo Žigraji, a članovi komandir PS-Malo Crniće, Vladan Pavlović i policajka Sanela Jovanović-Stevanović.

Prvpoplasirana ekipa dobila je kotlić, drugoplasirana tronožac za kotlić a treće plasirana kutlaču. Stručni žiri posle dužeg većanja za najbolji gulaš ove godine izabrali su onaj koji je pripremila ekipa provokativnog naziva „Trihinela spiralis“ koju su sačinjavali pripadnici Policijske stanice Kučevo, a u njihovo ime se zahvalio Vladan Šejanović.

Drugo mesto osvojila je ekipa „Slavetovi gurmani“ iz Požarevca i Beranja u čijem sastavu su bili pripadnici rezervnog i aktivnog sastava policije i koji su izjavili da su očekivali prvo mesto, ali, da i ovako nije loše.

Treće mesto osvojila je ekipa koju je predvodio jedan od najiskusnijih požarevačkih policajaca, inače dugogodišnji sportista u raznim sportovima, a sada funkcioner ženskog fudbalskog kluba Požarevac, Milan Ocokoljić, popularni Milanje. On nije krio oduševljenje za osvojeno treće mesto i svu slavu za to pripisao je poznatom požarevačkom kulinaru, Radetu Petkoviću.

Posle dodela nagrada pobedničkim ekipama i diploma svim učesnicima od strane generalnog sekretara IPA, Dragana Petkovića svi prisutni seli su za zajednički sto gde su nastavili druženje. Zajedno su, sa gostima, uz piće pojeli svoja remek dela i proveselili prepričavajući dogodovštine sa tek završenog takmičenja.

Zbog gej parade manje učesnika

Po rečima većine učesnika kotlića „Zaova-2010“ broj učesnika i gostiju je dosta manji od očekivanog. Oni navode da je razlog tome što je dosta pripadnika policije radno angažovano na obezbeđenju gej parade, koja se održavala dan posle njihovog takmičenja i da zbog toga mnogi od njih nisu mogli da dođu. Čak, i prošlogodišnji pobednik prve „gulišijade“, ekipa OUP-a Petrovca na Mlavi, nije mogla da brani osvojeni trofej.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari