Održan javni čas o slobodi govora ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu: „Privremeno smo slobodni, nadamo se da je razum prevladao“

Ostavite komentar


  1. Sloboda govora je najvise zloupotrebljavan pojam. Da, ona treba da postoji. Ko je taj koji ce povuci crtu kada sloboda govora postaje govor mrznje I kada se cinjenice neistinito prikazuju I obrnuto. ? Tu nastaje problem. Jer ono sto je za nekog govor mrznje za drugog je sloboda govora I obrnuto. . Ono sto je za nekog istina za drugog je laz I obrnuto. U tom trenu svi se pozivaju na demokratiju I svoje pravo. Potom dolaze na red glasno govornici, pristalice, galamdzije zvizduci I naravno mediji. Prisutna su lica koja igraju ulogu tuzilaca, branilaca.Sudije nema,jer ako se javi uvek je nekom kriv I pristrasan. Svako je u pravu sa svoje tacke gledista. Istina je zrtva, posto ne postoji,odnosno svako ima svoju. To je kost koja nam je ubacena da se glozimo izmedju sebe. To neki zovu demokratija.

  2. Sloboda govora mora da postoji. Ali, da li je moguće da poredimo Glalilea i Gruhonjića? Ko da je Vođa napisao govor…

  3. Oslobodilo se mesto ideologa.
    Čanak odrtavio sad će biti borba ko će uzjahati tu poziciju . Glavnog dramosera.
    Al je jedina poenta da će se lepo ziveti čitav život bez znanja i znoja

  4. Да када неко пљује и ружи Србију и Србе то је слобода говора,али ако неко дигне глас против тога то је угрожавање чак и живота.Ко је онда ту фашиста?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.