Održan prvi „Noćni bazar“ u Sremskoj Mitrovici 1Foto: mitrovica.info

Proteklog vikenda, u mitrovačkom Gradskom parku održana je manifestacija „Noćni bazar”.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, „Bazar” je posetio veliki broj ljudi koji su mogli da vide ili da kupe proizvode iz Sremske Mitrovice, Srema, ali i drugih krajeva zemlje.

Više od dve trećine učesnika su prvi put izlagali.

„Mitrovački Gradski park pretvoren je u ‘Noćni bazar’, mesto okupljanja lokalnih i gostujućih izlagača koji su prikazali s ljubavlju i ručno proizvedene tvorevine, hranu i rukotvorine koje ne možete pronaći u supermarketima. U saradnji sa ekipom ‘Novosadskog noćnog bazara’ koji se održava već pet godina, ekipom koja ima veliko iskustvo u organizovanju ovog događaja, organizovali smo ‘Bazar’ kod nas. Slični bazari se održavaju i u Zrenjaninu, Inđiji, Rumi i još nekoliko vojvođanskih gradova, a prvi put u Sremskoj Mitrovici u partnerstvu sa mitrovačkim Agrobiznis inkubatorom, kojem je delatnost podrška i pomoć lokalnim proizvođačima poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Prisutno je oko 100 izlagača koji mogu ne samo da prikažu svoje proizvode, nego da razmene iskustva međusobno, ostvare kontakte, te ubuduće učestvuju i na sličnim bazarima u drugim gradovima”, objasnio je Petar Samardžić, zamenik mitrovačke gradonačelnice.

Na „Noćnom bazaru” svoje proizvode su izložili i prodavali mali proizvođači domaćih prehrambenih proizvoda, vina, rakije, zanatskog piva, ali i raznih unikatnih rukotvorina i prirodne kozmetike, a Marija Radojčić, organizatorka „Novosadskog noćnog bazara” potvrdila je da su od 100 izlagača polovina sa domaćeg terena, iz Mitrovice i okoline, a druga polovina sa raznih strana, mahom iz Vojvodine.

Manifestaciju su zajednički organizovali Agrobiznis inkubator Sremska Mitrovica, čiji je većinski osnivač Pokrajinska vlada, Grad Sremska Mitrovica i tim „Novosadskog noćnog bazara”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari