Opšta bolnica Vrbas i Dom zdravlja „Veljko Vlahović“, u saradnji sa opštinom Vrbas, organizovali su Bazar zdravlja u Kucuri.

Kao i uvek, svi posetioci imali su priliku da na jednom mestu, besplatno i bez zdravstvenih knjižica i uputa, izmere krvni pritisak, nivo šećera, triglicerida i holesterola u krvi, zatim da se posavetuju sa lekarima specijalistima, kao i da izmere telesnu masu i telesnu visinu i izračunaju bodi mas indeks, dobiju fizioterapeutske usluge i urade monitoring srčanog ritma.

Petar Gregorinski, direktor Opšte bolnice Vrbas, istakao je da posle kraće zimske pauze zdravstvene ustanove vrbaske opštine nastavljaju sa organizacijom Bazara zdravlja.

– Bazari zdravlja imaju preventivnu ulogu u sistemu zdravstvene zaštite. Lekari će ukoliko za to postoji potreba, uputiti građane na detaljnije preglede, istakao je Gregorinski.

Organizatori najavljuju da će u narednom periodu bazari zdravlja biti održani u svim naseljenim mestima opštine, kao i u prostorijama gradskih mesnih zajednica. Pomoćnik predsednika opštine Vrbas Vukašin Vujičić istakao je da je cilj ovih akcija „prevencija bolesti, ali i želja lokalne samouprave da izađe u susret stanovnicima opštine koji žive daleko od zdravstvenih ustanova da lakše i brže prekontrolišu svoje zdravstveno stanje“. On je precizirao je da će sledeći Bazar zdravlja biti održan 17. marta u Savinom Selu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari