Održana ekološka radionica na Novom Beogradu 1

Danas je u školskom dvorištu OŠ „Novi Beograd“, u ulici Narodnih heroja 12, u Novom Beogradu, održana je ekološka radionica koja je najavila „ Dane otvorene škole“.

OŠ „Novi Beograd“ postoji 47 godina i jedina je škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju na teritoriji GO „Novi Beograd“. Ekološka radionica je imala za cilj ulepšavanje školskog dvorišta ukrasnim žbunjem i cvetnicama, kao i podsticanje ekološke svesti i savesti u školskom okruženju. Radionicu su organizovale Alma Andjelković i Aleksandra Ćirković, specijalni edukatori koje su zadužene za rad ekološke sekcije škole. U aktivnostima su učestvovali učenici različitih uzrasta i sposobnosti, od prvog do sedmog razreda, uz prisustvo odeljenskih starešina.

Radionica je organizovana u dve sekcije. U jednoj sekciji učenici su neposredno, uz podršku i pomoć svojih nastavnika, stekli i primenili osnovna znanja o proceduri sadjenja i životu biljaka. Upotrebom baštenskih alatki zasadili su i zalili cveće i žbunove u žardinjerama, saksijama i zelenim površinama dvorišta.

U drugoj sekciji, posvećenoj ekološkoj svesti i očuvanju prirode učenici su pisali eko- poruke i crtali životinje, stanovnike školskog vrta. Od poruka i crteža izradjene su dekorativne zastavice koje su okačene na stabla lipa u dvorištu. Učenici su vrednim radom, uz druženje dali izuzetan doprinos ulepšavanju škole i školskog dvorišta.

U narednom periodu učenici će brinuti o zasadu, a eko-zastavice će buditi svest o očuvanju prirode i zelenila u okruženju.

Dvorište OŠ „Novi Beograd“ je mesto druženja, odmora i zabave, a od danas i mala edukativna baza za sticanje znanja o biljkama, insektima, pticama i uticaju svakog pojedinca na prirodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari