Održana još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zaječaru 1Ilustracija Foto: I. M.

U Zaječaru je danas održana još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Kako su iz Crvenog krsta kazali za Danas, sakupljeno je 66 jedinica krvi.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi, koju je organizovao Crveni krst u Zaječaru u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, održana je danas.

Kako kaže Irena Mladenović iz Crvenog krsta, u akciji se odazvao 71 davalac krvi i prikupljeno je 66 jedinica ove dragocene tečnosti.

Milovan Petrović iz Lubnice, kod Zaječara, kazao je za Danas da se više puta odazivao pozivima za dobrovoljno davanje krvi i smatra da svaki građanin treba se uključi.

„Do sada sam dao 16 puta krv. Za velike humane gestove nisu potrebni ni specijalni događaji, ni novac, jer svako od nas poseduje nešto mnogo vrednije. Korona virus blokirao je čitav svet, pa i davanje krvi. Apelujem na ljude da budu humani i daju krv, jer život ne sme stati“, poručuje on.

Zbog neradnog dana, u sredu 16. februara, sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana u petak, 18. februara, u prostorijama Crvenog krsta Zaječar, u periodu od 9 do 13 sati, kazali su iz Crvenog krsta u Zaječaru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari