Održana tribina „Knez Aleksandar Karađorđević – u senci velikog oca“

Ostavite komentar


  1. Istorija Srba (Vl.Ćorović), knj 2, strana 252. pretposlednji pasus: Karadjordjevi MUSKI PRECI dosli su preko Vasojevica IZ KLIMENATA.
    Potpuno isti podatak je u „Gradja za istoriju Srba“, Jovan Skerlic, izdanje 1910.
    Klimenti, kada su u Islamu – Keljmendi, zloglasno Albansko pleme.
    Uzgred, vladajuca porodica (nikako dinastija) Pjetraj – Petrovic – Karadjordjevic, i njen osnivac, je imao nemerljivog udela u „Seči knezova“, u dogovoru s Turcima, da „raskrci“ opoziciju.
    Koliko su znacajni za propast Srbije vidi se sto su osnovali Albaniju, na Srpskoj zemlji, i svog rodjaka postavio za kralja Albanije – Leku Zogua.
    A tek koliko su zasluge za Srbiju imali kad su iscepkali Srbiju na banovine, nazvane oo rekama, a samo hrvatsku po naciji. I Zemun i Novi Beigrad bili u Hrvatskoj.
    Od seoske bede postali odjednom najbogatija vladarska familija Evrope:
    prodali Trepcu, Bor i Majdanpek – a sav novac strpali u svoje dzepove, pa kupovali po Jugoslaviji, iznosili u Francusku, Svajcarsku, Englesku, USA…
    Ostavili narod na milost nacistima, a sa avionima krcatim zlatom pobegli sa „Kapinog polja“ u Englesku…
    Nije samo dr Nebojsa iz Beograda krivotvorac diplome, na sve strane je takvih: ne umemo lopatu asfalta da umesimo, a kamo li istorijske cinjenice da naslozimo!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.