U organizaciji Grupe građani ,,Mladi’’ Kučeva u saradnji sa Centrom za kulturu ,,Veljko Dugošević’’, predškolsom ustanovom ,,Lane’’ i Osnovnom školom ,,Ugrin Branković’’ u gradu na Peku proteklog vikenda održane su „Homoljske takmičarske igre“.

Ovaj projekat finansiran je od strane Centra za unapređenje preduzetništva mladih uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta kroz projekat podrške mladima u rurarnim sredinama pod nazivom ,,Mladi i selo’’. Tim povodom na stadionu Fudbalskog kluba ,,Žvižd’’ nadmetala su se deca predškolskog uzrasta i učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola sa područja opštine Kučevo. Nakon toga održan je i zanimljiv kulturno – umetnički programi istakla je koordinator projekta ,,Mladi i selo’’ Daliborka Vinkić.

Inače, ovim projektom obezbeđena su sredstva za nabavku rekvizita korišćena na samom takmičenju. -Ovaj projekat ,,Mladi i selo’’ realizuje se u 14 okruga a među njima i opština Kučevo. Na stadionu fudbalskog kluba ,,Zvižd’’ pored Peka, u okviru projekta ,,Homoljskih takmičarskih igara’’, takmičila se deca u nekoliko disciplina. U protekla dva mesca mladi u Srbiji imali su priliku da se kroz formalne i neformalne grupe prijave na konkurs sa svojim projektima i tako dobiju sredstva za njihovu realizaciju. Do sada je dodeljeno 18 različitih projekata od preko 120 prijava iz 14 od 21 okruga u Srbij.Na osnovu projekta dodeljuju se određena sredstava mladima koji se prijavili na konkurs Centra za unapredjenje preduzetništva mladih . Oni svojim projektom učestvuju u realizaciji projekta ,,Mladi i selo’’ kroz tri teme,a to su: mladi i poljoprivreda,mladi i turizam i mladi i tradicija,-naglasio je Nikola Đurković, iz Centra za unapređenje preduzetništva mladih Srbije. Po završetku takmičenja na ,,Homoljskim takmičarskim igrama’’ u Kučevu,održan je i revijalni deo programa,a najboljima u dsciplinama podeljene su Diplome,kao nagrada za postignuti uspeh i učešće u realizaciji projekta ,,Mladi i selo’’ na području ove Zviške opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari