U okviru realizacije Programa Exchange 3, u Kučevu je održana radionica na temu „Dani preduzetništva“ sa ciljem da doprinese jačanju kapaciteta lokalnih samouprava u Srbiji za dalje učešće u procesu decentralizacije u skladu sa standardima Evropske unije.

Stalna konferencija gradova i opština, u okviru programa Exchange 3 koji finansira Evropska unija, direktno podržava lokalne samouprave pružanjem pomoći u izradi lokalnih strateških dokumenata, ali i da prati kako se odvija proces strateškog planiranja i upravljanja u opštinama i gradovima, i u saradnji sa najvažnijim partnerima koji podržavaju rad i funkcionisanje lokalne samouprave u Srbiji, raditi na daljem unapređivanju tog procesa. Vrednost projekta za opštine Žagubica, Velika Plana, Kučevo i Požarevac, sa partnerskom opštinom iz Poljske Pjotrkov Tribunalski je oko 201.815 evra, a projekat će doprioneti poboljšanje preduzetničke klime i investicionog imidža u opštinama u kojima se ovaj projekat realizuje u narednuih 15 meseci.

– U okviru ovog projekta imali smo radionicu na kojoj su prisustvovali privatni preduzetnici sa ovog područja. Ono što je bitno za našu opštinu je,da nakon privatizacije posle 2000-te godine, sva velika preduzeća su prestala sa radom a radnici ŠIK-a, Krečane i Zvižda ostali su bez posla. Od tada pa do danas privatni preduzetnici su jedini koji donekle održavaju privredni razvoj opštine Kučevo, istako je koordinator projekta za opštinu Kučevo, Novica Janošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari