Lovci udruženja „Jastreb“ u Brzoj Palanci upisali su još jednu uspešno organizovanu „Šakalijadu“ kojom su okončali jednu lovnu sezonu. Šesta „Šakalijada“ okupila je stotinak lovaca iz Negotina, Kladova i sa područja Brze Palanke koji su se sa predatorima „nadmudrivali“ u lovištu „Živice“ kojim gazduje brzopalanačko lovačko udruženje.

Kao i nedelju dana ranije u Dobri na „Susretu s vukom“, i na tradicionalnoj „Šakalijadi“ vremenski uslovi uticali su na odziv lovaca. Naime, čitav teren u ataru revira Ljubičevac, Grabovica i Velika Kamenica već danima prekriven je velikim snegom, što je otežavalo kretanje i hajku na predatore.

Prema rečima sekretara Lovačkog udruženja „Jastreb“ Andrije Lazića, učesnici ovogodišnje „Šakalijade“ ipak su imali dobar pogled, mirnu ruku i uspešan lov. Odstreljeno je pet zveri, dok su u jazbinama ostala dva ranjena predatora. Vasa Miusić iz LU „Ključ“ u Kladovu ustrelio je dva predatora, a spretne ruke bili su i Fuad Zekaj iz Brze Palanke, Dejan Balašević, lovočuvar iz Kupuzišta i Dalibor Jovanović iz Grabovice. Treba svakako pribeležiti da je na grabovičku „Šakalijadu“ iz Tirola u Austriji doputovala petočlana grupa lovaca, rodom iz ovog kraja, što dovoljno govori o manifestaciji, njenoj organizaciji i učesnicima.

Osim lovačkih priča, kao uspomena sa „Šakalijade“ ostale su i zajedničke fotografije učesnika sa odstreljenim trofejima, vredne nagrade naboljim strelcima kao i druženje za vreme svečanog ručka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari