Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom dobila je rešenje istražnog sudije Višeg suda u Beogradu, kojim se oduzimaju dva stana u Beogradu, četiri automobila, stambeni objekat u Ubu, kao i zemljište u području Potočari u slučaju četiri direktora „Enjuba“, osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja i druge malverzacije u privredi.


Odlukom Višeg suda u Beogradu od Vasilise Brankovića, ćerke osumnjičenih direktora Veljka Milatovića, i povezanog lica Zlate Nedić, privremeno su oduzeta dva stana u ulici Gospodar Jevremovoj u Beogradu, dok su zemljište i stambeni objekat oduzeti od Milatovićevog sina Stefana. U rešenju istražnog sudije navodi se i da su automobili oduzeti od osumnjičenog Veljka Milatovića, njegovog sina Stefana, ćerke Vasilise, kao i od Ive Pavlovića, sina osumnjičenog Đure Pavlovića.

U Ministarstvu pravde potvrđeno je Danasu da je do sada oduzeta imovina veća od 350 miliona evra, a da se očekuju nove zaplene, kao i pravosnažna oduzimanja privremeno oduzete imovine.

Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom raspolaže sa više od 100 stanova i kuća, više od 50 privrednih društava, više od 250 motornih vozila.

Podsetimo da je zbog zloupotrebe položaja policija oktobra 2006. uhapsila Đuru Pavlovića, direktora „Enjuba“ A. D., Jordana Teodosića (50), pomoćnika direktora za finansijsko komercijalne poslove, Aleksandra Ninkovića (40), pomoćnika direktora za pravne, opšte i kadrovske poslove i Veljka Milatovića (73), savetnika direktora.

Njima se na teret stavlja da su u periodu od 31. decembra 2003. do 30. juna 2006. potpisivali naloge i sa računa „Enjuba“ plaćali fiktivne usluge i robu, koja nije isporučivana niti primana u preduzeću. Tako je ukupno uplaćeno, kako je policija sumnjala, više od 40 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari